Επιτροπή Εμβολιασμών: Εξετάζεται η χορήγηση 3ης δόσης στους άνω των 30 ένα 4μηνο μετά από τη δεύτερη

15
Επιτροπή Εμβολιασμών: Εξετάζεται η χορήγηση 3ης δόσης στους άνω των 30 ένα 4μηνο μετά από τη δεύτερη

Προκειμένου να θωρακιστεί περαιτέρω ο πληθυσμός έναντι του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε από το Βήμα της Βουλής, ότι ζήτησε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάσει τη δυνατότητα η τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού να χορηγείται μετά από 4 και όχι 6 μήνες από τη δεύτερη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό για τους άνω των 30 ετών, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία αρκετά που να δείχνουν ότι αυτό μπορεί να γίνει σε νεότερες ηλικίες ήτοι στους 18-30. Σημειώνεται δε ότι η τρίτη δόση εμβολίου δεν έχει εγκριθεί για τα παιδιά από 18 ετών και κάτω.

Να τονίσουμε ακόμη ότι η τρίτη δόση δεν είναι υποχρεωτική και ακόμη για τους άνω των 60 όταν λήξει στους 7 μήνες από τη δεύτερη δόση το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα υπάρχει πρόστιμο.

Τι είχε πει η Μαρία Θεοδωρίδου

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τη Δευτέρα (29/11) η πρόεδρος της Εθνκής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου είχε αναφέρει ότι: είναι το ελάχιστο που βάζουν τους 6 μήνες και αυτό δεν έχει οριοθετηθεί αυθαίρετα, αλλά παρακολουθώντας την μείωση των αντισωμάτων σε πληθυσμιακές μελέτες και παράλληλα και τις πιθανότητες επαναλοίμωξης από κορωνοϊό. Η διαφορά, ας πούμε, μεταξύ του 5ου μήνα και του 6ου μήνα είναι 0,2% να είναι μεγαλύτερη η συχνότητα της επαναλοίμωξης στους 6 μήνες σε σχέση με τον 5ο”.

Ανέφερε δε ότι “πολλές φορές αυτό που σταθμίζεται είναι και η αποφυγή μεταβολών που μπορούν να μπερδέψουν το εμβολιαστικό σχήμα. Πάντως, γενικά, οι απόψεις μπορούν να μεταβληθούν ανάλογα με τα νεότερα επιστημονικά στοιχεία που μπορούν να προστεθούν”.