Διαφορετικά πιτσάκια με βάση από μελιτζάνα

Υλικά
- Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη μελιτζάνα ακαθάριστη
- 1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 φλιτζάνι έτοιμη ντομάτα στον τρίφτη
- 10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετείτε ένα κομμάτι λαδόκολλας και το αλείφετε με λίγο λάδι.
- Κόβετε τη μελιτζάνα σε στρογγυλές φέτες, τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε μία μία ροδέλα με λίγο λάδι. Προσθέτετε πιπέρι και τη σκόνη σκόρου.
- Ψήνετε τις μελιτζάνες για 10 λεπτά, βγάζετε από το φούρνο, γυρίζετε από την άλλη πλευρά, αλείφετε με λίγο λάδι και ψήνετε ξανά για 10 λεπτά.
- Βγάζετε το ταψί με τις μελιτζάνες από το φούρνο και βάζετε το φούρνο στο γκριλ.
- Απλώνετε με την βοήθεια ενός κουταλιού την ντομάτα πάνω σε κάθε μελιτζάνα, προσθέτετε τη μοτσαρέλα και το βασιλικό, και επαναλαμβάνετε με ντομάτα και τυρί. Τοποθετήστε στην κορυφή ένα φύλλο βασιλικού.
- Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε για 5 λεπτά να κρυώσουν οι μελιτζάνες πριν σερβίρετε.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε πως να διατηρήσετε το ψωμί περισσότερες μέρες
04/08/2025 - 18:30
Δέκα λάθη που κάνουμε στο σοτάρισμα και πώς να τα αποφύγουμε
23/12/2023 - 10:10
Δείτε πως να ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας μέσα σε 3 λεπτά
23/12/2023 - 02:51
Οι τέσσερις χρήσεις του ρυζιού που δεν είχατε φανταστεί ποτέ
19/11/2023 - 22:30
Δείτε επίσης