Δείτε το μεγάλο μυστικό που κρύβουν τα φασολάκια!

Τα φασολάκια είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία τα οποία διαθέτουν σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Αποτελούν εξαίρετη πηγή βιταμίνης Κ (ένα μόλις φλιτζάνι περιέχει 154,9% της ημερήσιας δόσης). Η βιταμίνη Κ είναι σημαντική για την υγεία των οστών.

Επίσης, τα φασολάκια αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης Α, Βιταμίνης C, ριβοφλαβίνης, κάλιου, μαγγάνιου, φολικού οξέος, μαγνήσιου, φώσφορου, ασβέστιου, θειαμίνης.
Ελάχιστα τρόφιμα μπορούν να συγκριθούν με τα φασόλια όσον αφορά στα θρεπτικά στοιχεία που περιέχουν για την πρόληψη της αρτηριοσκλήρυνσης, της διαβητικής καρδιοπάθειας και του εγκεφαλικού επεισοδίου.
Όμως το μεγάλο μυστικό στα φασόλια είναι η περιεκτικότητα τους σε σίδηρο. Τα φασολάκια περιέχουν τη διπλάσια ποσότητα σιδήρου από το σπανάκι. Αυτός ο φυσικός σίδηρος απαντάται σε ιονική, οργανική μορφή, σε αντίθεση με την τοξική σκουριά (οξείδιο του σιδήρου) που περιέχεται στα συμπληρώματα διατροφής και τα δημητριακά πρωινού, όπως αναφέρει το therapeftis.

Ο σίδηρος αποτελεί βασικό συστατικό της αιμοσφαιρίνης, η οποία μεταφέρει οξυγόνο από τους πνεύμονες σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού, ενώ αποτελεί και τμήμα των ενζυμικών διεργασιών που αφορούν στην παραγωγή ενέργειας και το μεταβολισμό. Προκειμένου να χρησιμοποιήσει το σίδηρο για τη σύνθεση της αιμοσφαιρίνης, ο οργανισμός χρειάζεται χαλκό, συστατικό το οποίο επίσης υπάρχει στα φασολάκια.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή