Χυλοπίτες με γαρίδες σε κόκκινη σάλτσα

Υλικά
2 μερίδες
-
1 πακέτο χυλοπίτες
-
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
3 κ.σ. Πολτό ντομάτας
-
300 γραμμάρια γαρίδες
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1 ποτήρι κρασί (λευκό)
-
Άνηθο
-
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
2-3 φύλλα βασιλικό
-
1 κούπα νερό
-
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
-
Βράζουμε τις χυλοπίτες μας και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
-
Αφού βράσουν τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
-
Καθαρίζουμε τις γαρίδες μας.
-
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μας μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο.
-
Ρίχνουμε τις γαρίδες μας.
-
Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας μαζί με το κρασί.
-
Στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη και τον βασιλικό.
-
Προσθέτουμε μια κούπα νερό.
-
Σκεπάζουμε το τηγάνι μας, χαμηλώνουμε την εστία.
-
Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη (περίπου 20 λεπτά) προσθέτουμε και τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε!
-
Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο μας.
-
Καλή όρεξη!
Σχετικά Άρθρα
04/08/2025 - 18:30
23/12/2023 - 10:10
23/12/2023 - 02:51
19/11/2023 - 22:30
Δείτε επίσης