Χωρίς AstraZeneca η τρίτη δόση εμβολίου – Επιλογή για Pfizer και Moderna

10
Χωρίς AstraZeneca η τρίτη δόση εμβολίου - Επιλογή για Pfizer και Moderna

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο μείωσης του εξαμήνου ως προϋπόθεση για τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου. Η τρίτη δόση εμβολίου δεν γίνεται με AstraZeneca ή με Johnson, αλλά μόνο με mRna εμβόλια, δηλαδή με Pfizer και με Moderna. Αυτή τη στιγμή επί της ουσίας γίνεται μόνο με Pfizer, καθώς τα εμβόλια Moderna έρχονται και η επιλογή θα υπάρχει από 12 Νοεμβρίου.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε την προσθήκη και του σκευάσματος της Moderna ως επιλογή για την αναμνηστική τρίτη δόση εμβολίου, ενώ η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κάλεσε τους πολίτες να μην αργοπορούν να εμβολιαστούν με την αναμνηστική δόση ακόμα κι αν εμφανίζουν υψηλό τίτλο αντισωμάτων, καθώς τα σχετικά τεστ αρκετές φορές παραπλανούν.

Τα ραντεβού για τρίτη δόση με το εμβόλιο της Moderna θα ξεκινήσουν να είναι διαθέσιμα στις 12 Νοεμβρίου και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΜΑ, θα γίνεται η μισή δόση της κανονικής.

Οι πολίτες που μπορούν να προχωρήσουν σε τρίτη δόση θα λαμβάνουν υπενθυμιστικό SMS ότι μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους. Οσοι θέλουν να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου, μπορούν να το κάνουν μέσω της σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Προϋπόθεση για τη χορήγηση, είναι να έχουν περάσει 6 μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer, AstraZeneca ή Moderna και 2 μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.