Σύμφωνα με πληροφορίες από το ethnos.gr, γράμμα έγραψε ένας γονέας ανηλίκου ο οποίος το Σάββατο πήγε με το παιδί του σε γνωστό σινεμά εμπορικού κέντρου στο Μαρούσι για να δει την ταινία «Joker». Ο γονέας ήταν παρών όταν υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού μαζί με δύο αστυνομικούς μπήκαν στην αίθουσα όπου προβαλλόταν η ταινία, διέκοψαν την προβολή της, άναψαν τα φώτα και έβγαλαν έξω τους ανηλίκους.
Όπως περιγράφει στο γράμμα του, αμέσως οι αστυνομικοί ζήτησαν από τα παιδιά να τηλεφωνήσουν στους γονείς τους και να τους ενημερώσουν ότι συνελήφθησαν και πως πρέπει να οδηγηθούν στο Α.Τ. της περιοχής τους!
Αμέσως εκείνα, σύμφωνα με τον γονέα, άρχισαν να τηλεφωνούν, λέγοντας: «Μπαμπά, με συνέλαβαν αστυνομικοί, θα μας πάνε στην Αστυνομία»
Έξω από την κινηματογραφική αίθουσα επικράτησε πανικός. Οι αστυνομικοί μαζί με τους γονείς που βρίσκονταν εκεί προσπαθούσαν να βρουν τρόπο για να μεταφερθούν τα παιδιά στο Α.Τ. της περιοχής. Τότε, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ειπώθηκε ότι τα παιδιά θα μεταφέρονταν στο Α.Τ. με κλούβες. Κάποιοι αντέδρασαν και έτσι οι μαθητές πήγαν με τα περιπολικά και άλλοι συνοδεία των γονέων τους. Στο αστυνομικό τμήμα, όμως, συνεχίστηκε το δράμα τους. Και αυτό γιατί άλλοι έμειναν στην αυλή του Α.Τ. και άλλοι ήταν μέσα, ανάμεσα σε κρατούμενους και περίμεναν για περίπου έξι ώρες.
Το γράμμα :
«Δύο ημέρες τώρα έχουν γραφτεί και ειπωθεί κάθε είδους αυθαιρεσίες και επιπόλαια σχόλια για τη (χωρίς εισαγωγικά) επέμβαση αστυνομικών Αρχών σε αίθουσες προβολής της ταινίας “Joker”. Αντιπαρέρχομαι τη διαπίστωση ότι το ανελέητο και ανεύθυνο τρολάρισμα απαξιώνει την ουσία του γεγονότος, όπως επίσης και ο σχολιασμός του χωρίς καμία γνώση του περιστατικού, αλλά και (πιθανών) προεκτάσεών του. Και, προφανώς, επουδενί πολιτικές, που με θλίψη διαπιστώνω ότι αυτές χρησιμοποιούνται ένθεν κακείθεν για ευτελείς μικροπολιτικούς λόγους, αδιαφορώντας για την ουσία του πράγματος, η οποία με οδήγησε να γράψω το κείμενο αυτό.
Το καταμεσήμερο του Σαββάτου σε δημοφιλή αλυσίδα κινηματογράφων που λειτουργεί εντός εμπορικού κέντρου, υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού (ΦΕΚ 543 της 12/11/2012), μέλος γνωμοδοτικής επιτροπής, επικαλούμενη τηλεφωνική καταγγελία (χωρίς ένα επίσημο έγγραφο) μητέρα μαθήτριας της Λεοντείου (αργότερα επικαλέστηκε και καταγγελίες διανομέων!), συνοδευόμενη από δύο αστυνομικούς, εισέβαλαν στην αίθουσα που προβαλλόταν η ταινία Κ18, “Τζόκερ”, διέκοψαν την προβολή, άναψαν τα φώτα και έβγαλαν έξω τα παιδιά! Αφού η επιχείρηση επέστρεψε τα χρήματα των εισιτηρίων στα ανήλικα, οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την επιχείρηση, ζήτησαν από τα παιδιά να καλέσουν τους γονείς τους, προκειμένου να τους ενημερώσουν ότι συνελήφθησαν και πρέπει να οδηγηθούν στο Α.Τ. της περιοχής!
“Έλα, μπαμπά! Με συνέλαβαν αστυνομικοί που μπήκαν στο σινεμά και θα μας πάνε στην Αστυνομία” ακούστηκε με τρεμάμενη φωνή από την άλλη άκρη της γραμμής. Σε λιγότερο από 5 λεπτά δύο γονείς ήταν εκεί, στην είσοδο του πολυχώρου όπου βρίσκοντα επτά ή οκτώ παιδιά σε κύκλο και γύρω τους οι δυο αστυνομικοί και η υπάλληλος του υπουργείου.
Κατόπιν διαβουλεύσεων κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά έβγαλαν εισιτήρια και παρακολουθούσαν το “Joker”, και όχι άλλη κατάλληλη για την ηλικία τους ταινία, οι αστυνομικοί (που οφείλω να σημειώσω ότι ήταν απολύτως ευγενικοί και αρκούντως υπομονετικοί) ενημέρωσαν ότι τα παιδιά πρέπει να οδηγηθούν στο Α.Τ. της περιοχής για βεβαίωση της παρανομίας!
Και εδώ κορυφώνεται το δράμα της συντεταγμένης Πολιτείας μας.
Δύο ένστολοι έβγαλαν από τον κινηματογράφο παιδιά 13, 14, 15 χρονών. Για μια τέτοια επιχείριση δεν είχε προβλεφθεί -αφού υποστηρίχτηκε ότι ήταν υποχρεωτική- η μεταφορά των ανηλίκων στο Α.Τ. της περιοχής και επειδή αρκετών παιδιών οι γονείς δεν ήταν στο Εμπορικό Κέντρο, η λύση που δόθηκε ήταν η μεταφορά τους με ΚΛΟΥΒΑ! Ναι, με κλούβα!
Αφού υπήρξαν αντιδράσεις και απαίτηση να έρθουν γονείς ώστε να συμπληρωθεί ικανός αριθμός αυτοκινήτων με οδηγούς που θα αναλάμβαναν την ευθύνη να μεταφέρουν και άλλο παιδί ή παιδιά εκτός από τα δικά τους, όλα τα παιδιά πήγαν στο Α.Τ. της περιοχής για να δώσουν κατάθεση!
Για περίπου 5 ώρες τα παιδιά -κάποια με τους γονείς, άλλα χωρίς μέχρι να έρθουν οι δικοί τους- βρίσκονταν όρθια είτε στον προαύλιο χώρο του Α.Τ. μαζί με αλλοδαπούς που είχαν προσαχθεί για παρεμπόριο με την πραμάτεια τους σε στοιχισμένη έκθεση (προφανώς για καταγραφή) είτε εντός του Α.Τ. μπροστά στο κρατητήριο από τα κάγκελα του οποίου ξεπρόβαλλαν κεφάλια και χέρια κρατουμένων και δίπλα σε συλληφθέντες με χειροπέδες στα χέρια που περιμεναν να ολοκληρωθεί η δική τους διαδικασία προσαγωγής!
Προφανώς χωρίς νερό, φαγητό και οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ένα παιδί 5-6 ώρες όταν επιτέλους επιτράπηκε να αποχωρήσουν.
Έπειτα από τόσες ώρες, ο διοικητής του Α.Τ. δικαίωσε τους γονείς που υποστήριζαν και ευγενώς ζητούσαν να μεταβούν μόνο εκείνοι στο Τμήμα και να μη μεταβούν (δεν θα πω προσαχθούν) τα ανήλικα.
Και εδώ πλέον τίθενται τα σοβαρά ζητήματα μιας τέτοιας πραγματικά απαράδεκτης και θλιβερής ιστορίας για όσους τη βίωσαν αλλά και γενικότερα της Πολιτείας που είναι ανίκανη να διαχειριστεί ανάλογα περιστατικά που θέλουν τουλάχιστον λεπτούς χειρισμούς.
Πώς είναι δυνατόν το υπουργείο Πολιτισμού (Πολιτισμός να σου πετύχει!) να δρα με τέτοιον τρόπο σε βάρος ανηλίκων;
Πώς είναι δυνατόν να αναλαμβάνει η Αστυνομία τέτοια επιχείρηση και ένστολοι αστυνομικοί να εισβάλουν στην αίθουσα (με ευγενικό και ήρεμο τρόπο αλήθεια είναι) να βγάλουν έξω ανήλικα. Η εικόνα των ένστολων και η διαδικασία από μόνη της είναι σοκαριστική για παιδάκια!
Πώς είναι πάλι δυνατόν να αναλαμβάνει η Αστυνομία τέτοια επιχείρηση και να μην υπάρχει μέριμνα για τον τρόπο μεταφοράς των ανηλίκων; Είναι δυνατόν η μόνη λύση να είναι η κλούβα; Εν προκειμενω ήταν 7-8 παιδιά και δέχτηκαν 3-4 γονείς να αναλάβουν την ευθύνη να τα μεταφέρουν. Αν ήταν 20; 30;
Πώς είναι δυνατόν η επέμβαση της Πολιτείας που σκοπό έχει να προστατεύσει ανήλικα από σκληρές σκηνές της εικονικής πραγματικότητας του κινηματογράφου να τα οδηγεί να βιώνουν επί ώρες σκληρές εικόνες της πραγματικότητας;
Πώς είναι δυνατόν να θεωρείται υποχρεωτική η μεταφορά των ανηλίκων στο Τμήμα για επιβεβαίωση του γεγονότος όταν θα κατέθεταν οι γονείς τους;
ΥΓ.1: Στην πορεία του περιστατικού η υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού που είχε μαζί της και επιδείκνυε έγγραφα του υπουργείου που ήταν σχετικές εγκύκλιοι (1ης Οκτωβρίου) και ΦΕΚ ανέφερε ότι οι καταγγελίες εκτός από τη μητέρα ανήλικης ήταν και από διανομείς ταινιών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν διότι καταβάλλουν παράβολα 150 ευρώ για τη γνωμοδότηση της Επιτροπής, η οποία δεν τηρείται καθότι οι ανήλικοι μπαίνουν και παρακολουθούν (δηλαδή κόβουν εισιτήρια) για ταινία Κ18 και γι’ αυτό πρέπει να καταργηθεί η διαδικασία, καθώς δεν τηρείται κανένας χαρακτηρισμός καταλληλότητας.
ΥΓ.2: Ύστερα από όλα αυτά, όπως ειπωθηκε από τους εκπροσώπους του κινηματογράφου θα επιβληθεί κάποια στιγμή πρόστιμο 1.000 ευρώ ως είθισται. Πληροφορήθηκα ότι ο Νόμος προβλέπει πρόστιμο από 1.000 έως 10.000 ευρώ και με το φτωχό μυαλό μου εικάζω ότι αν η Δικαιοσύνη ήταν πιο αυστηρή και δεν επέβαλε το μίνιμουμ της ποινής που ήταν αστείο ποσό για τέτοιες επιχειρήσεις, οι Κινηματογράφοι θα εφάρμοζαν τα ηλικιακά όρια καταλληλότητας και ούτε οι υπάλληλοι του υπουργείου θα έχαναν τα Σάββατά τους, όπως διαμαρτυρόταν η εν λόγω Β. Μ., ούτε οι αστυνομικοί θα απασχολούνταν με προσαγωγές ανηλίκων, ούτε οικογένειες θα βίωναν τέτοιες απαράδεκτες καταστάσεις.
ΥΓ.3: Παρεμπιπτόντως από μόνη της η ώρα προβολής της ταινίας, 12:20 το μεσημέρι, προδίδει την ξεκάθαρη πρόθεση καταπάτησης των ηλικιακών ορίων καταλληλότητας!».
Είχε σταλεί έγγραφο-σύσταση από 1η Οκτωβρίου
Σύμφωνα με πληροφορίες, έγγραφο είχε σταλεί σε όλους τους κινηματογράφους για την εν λόγω ταινία από το υπουργείο πολιτισμού. Το έγγραφο αυτό συνιστούσε προσοχή στους ελέγχους, μετά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η προβολή της ταινίας στην Αμερική. Υπάλληλος ανταγωνιστικής εταιρείας διανομής ταινιών ήταν αυτός που έκανε την καταγγελία για παρουσία ανήλικων θεατών στην ταινία Τζόκερ, στον αρμόδιο υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού, στέλνοντας την αστυνομία σε δύο κινηματογράφους της Αθήνας, υποστηρίζει το υπουργείο.
Βάσει του εγγράφου, θα έπρεπε να γίνονται έλεγχοι στα γκισέ, για να μην επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 18 ετών. Έλεγχοι θα έπρεπε να γίνονται και από τους αιθουσάρχες. Στους κινηματογράφους υπάρχουν δύο σημεία ελέγχου: ένα στα γκισέ και ένα στον έλεγχο του εισιτηρίου που γίνεται πριν την είσοδο στις αίθουσες.
Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στους κινηματογράφους για να κάνουν τους ελέγχους, τότε τους επεδείχθη το συγκεκριμένο έγγραφο, που ουσιαστικά «υπενθύμιζε» την εφαρμογή του νόμου του 1937. Μάλιστα, το επίμαχο έγγραφο συμπεριλήφθη στη δικογραφία που έχει συνταχθεί για τους κατηγορουμένους γονείς των παιδιών που προσήχθησαν από αίθουσα κινηματογράφου στο Μαρούσι.
Ανταγωνιστική εταιρεία «έστειλε» την αστυνομία στο Τζόκερ, λέει τώρα το ΥΠΠΟΑ
Την αποκάλυψη έκανε ο γενικός διευθυντής Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ, Μάριος Κωστάκης, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου στο υπουργείο.
Ο κ. Κωστάκης είπε συγκεκριμένα: «Η καταγγελία για την παρουσία ανηλίκων σε αίθουσες όπου παιζόταν η ταινία Τζόκερ έγινε από άνθρωπο εταιρείας διανομής ταινιών απευθείας στην υπάλληλο της γνωμοδοτικής επιτροπής που ειδοποίησε την Αστυνομία».
Το πρωτοφανές περιστατικό της εισβολής της αστυνομίας για απομάκρυνση ανηλίκων από δύο κινηματογράφους της Αθήνας το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας Τζόκερ, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων αλλά και την παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη που καταδίκασε απερίφραστα το περιστατικό, τονίζοντας πως οι υπάλληλοι του υπουργείου έδρασαν αυτοβούλως και διατάζοντας ΕΔΕ.
ΕΔΕ και «απολογία» από τη Μενδώνη
Μετά την κατακραυγή, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, καταδίκασε το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι οι δύο γυναίκες, που είναι υπάλληλοι του υπουργείου «έδρασαν αυτοβούλως, υπερβαίνοντας τα καθήκοντά τους». Μάλιστα ανέφερε πως η αντίδραση του κόσμου είναι σωστή.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, η κ. Μενδώνη αποκάλυψε ότι έχει διατάξει ΕΔΕ για το περιστατικό και ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας.
Η ίδια ανέφερε: «Κατ’ αρχήν και εγώ προσωπικά και ο ΓΓ καταδικάζουμε απερίφραστα τον χειρισμό της υπόθεσης αυτής. Ομολογώ ότι με ενοχλεί η εικόνα να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις καταστολής σε ανήλικα παιδιά και στις οικογένειές τους».
Όσο για τις δυο γυναίκες που ειδοποίησαν, η υπουργός δήλωσε: «Είναι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ και ταυτόχρονα της Πρωτοβάθμιας Γνωμοδοτικής Επιτροπής, η οποία παρέχει γνώμη για την κατάταξη των κινηματογραφικών έργων. Η Επιτροπή έχει από τον νόμο δυνατότητα εισόδου ελευθέρως σε χώρους δημόσιων θεαμάτων και ακροαμάτων για άσκηση ελέγχου. Οι συγκεκριμένες, όμως, υπερέβησαν το όριο των αρμοδιοτήτων τους. Έλεγχος δεν σημαίνει φωνάζεις δυνάμεις καταστολής».
Τι αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης του «ΑΕΛΛΩ» για την παρέμβαση αστυνομικών σε κινηματογράφους
Αποκαλυπτικός ήταν ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου “ΑΕΛΛΩ”, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή των Μ. Νιφλή – Α. Παυλόπουλου στον Realfm.
Όπως υπογράμμισε, χθές στην προβολή της ταινία “Τζοκερ” έφτασαν 50 αστυνομικοί “για να ελέγξουν ένα ανήλικο” τη στιγμή που στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού έχουν παρακολουθήσει την ταινία ακόμη και παιδιά 12 ετών.
Ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου μάλιστα, διέψευσε τον πρόεδρο των αστυνομικών ο οποίος έκανε λόγο για δύο περιπολικά, λέγοντας ότι “στην αρχή έφτασε μια μηχανή με δύο αστυνομικούς και αργότερα έφτασαν στο σημείο ακόμη δεκαπέντε μηχανές και ένα περιπολικό, με αποτέλεσμα ο κόσμος να τρομοκρατηθεί.”
Ακούστε τι είπε:
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό:
“Ανακοινώνεται ότι χθες (Κυριακή, 20-10-2019) και προχθές (Σάββατο, 19-10-2019), μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες σε Μαρούσι και Κυψέλη, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών.
Αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα”.
Το χρονικό της υπόθεσης
Σε δύο κινηματογράφους στην Αθήνα, που παίζεται η ταινία «Τζόκερ», παρενέβησαν αστυνομικοί για την απομάκρυνση ανηλίκων που την παρακολουθούσαν, ενώ έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλη για ανηλίκους. Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., η ενέργεια των αστυνομικών έγινε κατόπιν κλήσεων στην Άμεση Δράση και επώνυμων καταγγελιών από δύο γυναίκες που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και είπαν ότι υπήρχαν ανήλικοι στους κινηματογράφους, ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Πολιτισμού διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει δώσει εντολή για τέτοιους ελέγχους και διέταξε έρευνα για να διευκρινιστεί τι έχει συμβεί.
Τα περιστατικά αφορούν στους κινηματογράφους που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι, χτες το απόγευμα και τον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ», σήμερα το απόγευμα στην Κυψέλη.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συγκεκριμένος αξιωματικός, και στις δύο περιπτώσεις τηλεφώνησαν δύο διαφορετικές γυναίκες, προκειμένου να καταγγείλουν την είσοδο ανηλίκων στους κινηματογράφους, οι οποίες παρέμειναν στο σημείο και κατηύθυναν τους αστυνομικούς των τοπικών τμημάτων που πήγαν, ως όφειλαν, για να ελέγξουν την καταγγελία.
Πάντα με την υπόδειξη των δύο γυναικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανήλικους, τους οποίους, όπως προβλέπεται, παρέδωσαν στους γονείς τους, τους οποίους ειδοποίησαν να πάνε επιτόπου και στη συνέχεια οδήγησαν τους υπευθύνους στα αστυνομικά τμήματα.
Για τις υποθέσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, οι οποίοι θα αποφανθούν αν θα ασκηθούν διώξεις και με ποιες κατηγορίες. Όπως έγινε γνωστό πάντως, ο υπεύθυνος του κινηματογράφου στο Mall αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.
Ο ίδιος αξιωματικός τόνισε ότι οι αστυνομικοί που παρενέβησαν στους κινηματογράφους, έχουν κρατήσει τα πλήρη στοιχεία των γυναικών που προέβησαν στις καταγγελίες και τους υπέδειξαν τους ανηλίκους, τα οποία εφόσον ζητηθούν μπορούν να δοθούν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να λυθεί οποιαδήποτε ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.
Διέψευσε στην αρχή το ΥΠΠΟΑ
Πάντως, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου και σημειώνεται: Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες.
Ανάρτηση σχετικά με την επέμβαση της Αστυνομίας έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιος τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη:
“Εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επικοινώνησα πριν από λίγο επίσημα με την Ελληνική Αστυνομία για να διακριβώσουμε εάν πράγματι αστυνομικοί επενέβησαν σε κινηματογράφους προκείμενου να ελέγξουν την ηλικία νέων θεατών.
Η επίσημη επιβεβαίωση των περιστατικών αυτών των περιστατικών από την ΕΛΑΣ, προκάλεσε την άμεση αντίδρασή μας. Αντίδραση η οποία θα γενικευτεί απέναντι σε αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα με την ενεργοποίηση κάθε κοινοβουλευτικού μέσου.
Οι κκ Μητσοτάκης και Χρυσοχοίδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι γι αυτές τις αδιανόητες εξελίξεις που γυρίζουν την Ελλάδα και την Ελληνική Αστυνομία σε πολύ σκοτεινές εποχές τους”.

Το περιστατικό έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και είχε αποκτήσει διαστρεβλωμένες διαστάσεις. Αρχικά πολλοί ανάρτησαν εσφαλμένα ότι 20 άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν ένοπλοι στον κινηματογράφο και έβγαλαν έξω γονείς και ανήλικους.