Απεγνωσμένη έκκληση Έλληνα εγκλωβισμένου στην Ιταλία – “Κοιμάμαι στο αμάξι, τελειώνουν τα χρήματά μου” (video)

0
Απεγνωσμένη έκκληση Έλληνα εγκλωβισμένου στην Ιταλία -

«Να ψάξετε μόνος σας για κατάλυμα» ήταν η απάντηση του προξενείου!

Κραυγή απόγνωσης, από έναν Έλληνα, που βρέθηκε τη λάθος ώρα στο λάθος μέρος, χωρίς ο ίδιος να φέρει ευθύνη. ¨”Καταπατούνται όλα μου τα ανθρώπινα δικαιώματα”, τονίζει ο καταγγέλων.

Είναι από τα θύματα του κορωνοϊού. Όχι επειδή νόσησε από τον φονικό ιό -τουλάχιστον όχι ακόμα-, αλλά γιατί εγκλωβίστηκε εκτός συνόρων και τώρα δεν μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο λόγος για τον Γιώργο Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος απευθύνει μέσω τηλεοπτικού σταθμού δραματική έκκληση, ώστε να βρεθεί λύση και να επαναπατριστεί, όπως τόσοι Έλληνες τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Το χρονικό μιας Οδύσσειας

Το ταξίδι του ξεκίνησε από τη Γερμανία πριν από οκτώ μέρες ωστόσο, ενώ είχε τελικό προορισμό την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε άδοξα στο λιμάνι της Ανκόνας στην Ιταλία.

Εκεί ξεκίνησε μια περιπέτεια δίχως τέλος, αφού τα σύνορα έχουν κλείσει και δεν έχει τρόπο να γυρίσει στην Ελλάδα.

Με τα χρήματά του να τελειώνουν, εδώ και έξι μέρες έχει αναγκαστεί να κοιμάται στο αυτοκίνητό του μαζί με τον σκύλο του.

«Έχω υποκείμενο νόσημα, τελειώνουν τα χρήματά μου»

Με σπασμένη φωνή περιγράφει τον Γολγοθά που ζει, ενώ όπως λέει ανήκει και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού λόγω πνευμονίας.

Μην έχοντας άλλη επιλογή, με λιγοστά χρήματα αποφασίζει να γυρίσει οδικώς. Μετά το φρένο των ιταλικών αρχών απεγνωσμένος απευθύνθηκε στο προξενείο.

«Να ψάξετε μόνος σας» ήταν η απάντηση που έλαβε, όταν ζήτησε κατάλυμα.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του λέει πως «βρίσκομαι στην Ανκόνα εγκλωβισμένος. Τα χρήματά μου εξαντλούνται. Προσπαθώ να βρω λύσεις».

«Επικοινωνώ με την πρεσβεία και μου λέει να κάνω υπομονή. Τους ζητάω να μου βρουν κατάλυμα και δεν μπορούν να με βοηθήσουν. Δεν μου έχουν δώσει κάτι νεότερο» καταλήγει.