Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τσουνάμι ελέγχων της οικονομικής αστυνομίας για ανασφάλιστους και αποδείξεις

Μοιραστείτε το

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                                                                          

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας Σε τριήμερο εντατικών ελέγχων εφαρμογής της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του Υπουργείου Εργασίας, κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 6-3-2016.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν ελέγχους σε επιχειρήσεις, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εργοτάξια, σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων, στην περιοχή της Αττικής:

  • Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ ένας (1) εργαζόμενος δεν ήταν καταχωρημένος στον πίνακα προσωπικού και βεβαιώθηκαν δύο (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και μία (1) παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ επτά (7) εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας (1) εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Αντίστοιχα, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης:

  • Σε δύο διαφορετικά εργοτάξια διαπιστώθηκε να απασχολούνται συνολικά είκοσι (20) εργαζόμενοι, χωρίς να είναι καταχωρημένοι στον πίνακα προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τις ανωτέρω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.