Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τουσκ: Απόφαση και των 28 χωρών της Ε.Ε. το κλείσιμο της βαλκανικής διαδρομής

Μοιραστείτε το

«ΔΕΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΧΩΡΩΝ»

«Οι παράτυπες ροές προσφύγων και μεταναστών κατά μήκος των δυτικών Βαλκανίων τελείωσαν», τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε ότι αυτό δεν ήταν μονομερής απόφαση ορισμένων χωρών, αλλά και των «28» μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ντόναλντ Τουσκ ευχαριστεί ταυτόχρονα τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων οι οποίες δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρακτικά τη Σερβία και τα Σκόπια, για την εφαρμογή «μέρους της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διακοπή των μεταναστευτικών ροών», προκειμένου η Ένωση να αντιμετωπίσει «τη μεταναστευτική κρίση».

Μετά την απόφαση της Αυστρίας να μειώσει δραματικά τον αριθμό των προσφύγων τους οποίους άφηνε να διέρχονται από το έδαφός της ημερησίως και ακόμη περισσότερο όσων θα μπορούσαν να παραμείνουν σε αυστριακό έδαφος, τόσο η Σλοβενία, μέλος της ζώνης Σένγκεν και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και η Κροατία, μέλος της Ε.Ε. αλλά όχι και της Σένγκεν, προχώρησαν σε ανάλογα μέτρα.

Στα μέτρα ακολούθησαν Σερβία και Σκόπια, κλείνοντας πρακτικά τη δίοδο σε πρόσφυγες και μετανάστες από την Ελλάδα προς βορρά.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.