Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου εξετάζει η Τράπεζα Κύπρου

Μοιραστείτε το

Θα δημιουργούνταν ευνοϊκές προϋποθέσεις για τη μελλοντική επιχειρηματική της ανάπτυξη

Ο ισολογισμός και τα κέρδη της Τράπεζας Κύπρου έχουν φτάσει σε σημείο που να επιτρέπουν την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Daily Telegraph, ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Τζον Χούρικαν.

«Μελετούμε την ευκαιρία τού κατά πόσο η τράπεζα πρέπει να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ή σε άλλο χρηματιστήριο στην Ευρώπη. Η εισαγωγή στον FTSE είναι πιο πιθανή, δεδομένης της διοικητικής μας δομής», αναφέρει ο Ιρλανδός τραπεζίτης και σημειώνει πως ο ίδιος κινεί τη διαδικασία για εισαγωγή στο Λονδίνο, μαζί με την HSBC που έχει ορίσει ως σύμβουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Χούρικαν, η εισαγωγή στο όποιο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο είναι απίθανο να γίνει πριν από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της τράπεζας για το 2015. «Απαιτείται πολλή προετοιμασία – υπάρχουν πολλά νομικά θέματα να λυθούν και πολλά ζητήματα που άπτονται της εισαγωγής στο χρηματιστήριο», σημειώνει.

Ο κ. Χούρικαν αναφέρει ότι η εισαγωγή στην αγορά του Λονδίνου είναι φυσιολογική κίνηση δεδομένης της υπερβολικά χαμηλής ρευστότητας στην κυπριακή χρηματιστηριακή αγορά, ενώ πρέπει και να αφαιρεθεί από την τράπεζα και το «ελληνικό σημάδι» της παρουσίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μια εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, προσθέτει, θα βοηθούσε στη σωστή αποτίμηση της αξίας της Τράπεζας Κύπρου, που αυτή τη στιγμή υπολογίζεται σε 1,8 δισ. ευρώ. Παράλληλα, θα δημιουργούνταν ευνοϊκές προϋποθέσεις για τη μελλοντική επιχειρηματική της ανάπτυξη.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.