Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

«Θεραπευτής ομοφυλοφιλίας» κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ενός 13χρονου

Μοιραστείτε το

Για σεξουαλική κακοποίηση κατηγορείται ένας πρώην θεραπευτής «μεταστροφής ομοφυλοφιλίας» στο Σίδνεϊ, ο οποίος φέρεται να  κακοποίησε σεξουαλικά ένα 13χρονο αγόρι.  

Ο Ρον Τσαρλς Μπρούκμαν, που ηγείτο ενός γκρουπ «θεραπείας μεταστροφής σεξουαλικού προσανατολισμού» με όνομα Living Waters, από το 1999 μέχρι το 2014 οπότε έκλεισε, οδηγήθηκε στο δικαστήριο με κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης ενός έφηβου αγοριού.   Σύμφωνα με την εφημερίδα Sydney Morning Herald, το περιστατικό φέρεται να συνέβη το 1989, όταν ο Μπρούκμαν ήταν επίσκοπος στη εκκλησία Newtown Mission Uniting.  

Το Οκτώβριο του 2018 διατάχθηκε μια ιστορική έρευνα σχετικά με τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του Μπρούκμαν τον Ιανουάριο.  

Στο δικαστήριο ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.    

Εκτός από διαβόητος επαγγελματίας στην «θεραπεία μεταστροφής», ο Μπρούκμαν ήταν επίσης μέλος του αντι-γκέι National Marriage Coalition, καταθέτοντας εναντίον του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας το 2012.  

«Μια από τις υπόλοιπες σοβαρές ανησυχίες αφορούν στα παιδιά… Ανησυχώ για τα νεαρά παιδιά που αναπτύσσουν τη σεξουαλικότητά τους και εκτίθενται στις διδαχές αυτές της ομοφυλοφιλίας. Για πάνω από 30 χρόνια, ήμουν ομοφυλόφιλος και δεν ήθελα τίποτα παραπάνω από το να βρω έναν άντρα σύντροφο για να μοιραστώ την υπόλοιπη ζωή μου. Βίωσα την χάρη πριν πολλά χρόνια και μετά από αρκετές συνεδρίες κατάφερα να μετατρέψω τη σεξουαλικότητά μου σε ετεροφυλοφιλία», είχε δηλώσει τότε στο κοινοβούλιο.  

Το 2018 ένας άντρας μίλησε για την εμπειρία του με την «θεραπεία μεταστροφής ομοφυλοφιλίας» στο Living Waters του Μπρούκμαν.  

Ο άντρας, γνωστός μόνο με το όνομα Κρις, έγραψε: «Κάθε εβδομάδα, τα μέλη μιλούσαν για τις “αμαρτίες τους” και μαθαίναμε για τους πνευματικούς και βιωματικούς λόγους και μας “έκαναν γκέι”. Ήμουν τόσο ντροπιασμένος και γεμάτος ενοχές, που δεν έκανα καθόλου σεξ για χρόνια. Η λεγόμενη ‘θεραπεία μεταστροφής’ δημιουργεί κατάθλιψη, μίσος για τον εαυτό σου, ακόμη και αυτοκτονικές τάσεις. Προσευχόμουν στον Θεό είτε για να με γιατρέψει είτε για να με σκοτώσει. Είχα τέτοια κατάθλιψη, που ήθελα να πεθάνω. Το τραύμα που συνδέεται με εκείνο το κομμάτι της ζωής μου εξακολουθεί να με επηρεάζει μέχρι σήμερα 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.