Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ψάχνουν με… υποβρύχιο το κουφάρι του μοιραίου αεροσκάφους της EgyptAir

Μοιραστείτε το

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

Ακόμη και υποβρύχιο επιστράτευσαν οι αιγυπτιακές αρχές προκειμένου να ερευνήσουν το κουφάρι του Airbus A-320 της EgyptAir που συνετρίβη βόρεια της Αλεξάνδρειας.

Την ένταξη του υποβρυχίου στις δυνάμεις που διεξάγουν την έρευνα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Φατάχ αλ Σίσι εξηγώντας ότι αυτό γίνεται για να ερευνηθούν οι περιοχές όπου τα νερά είναι πολύ βαθιά προειδοποιώντας ότι οι έρευνες για την καταστροφή θα πάρουν καιρό.

Στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του για τη συντριβή του Airbus 320 ο Σίσι δήλωσε επίσης ότι εξακολουθούν να εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια και ζήτησε να μην εξάγονται βιαστικά συμπεράσματα.

«Ερευνητικός εξοπλισμός μεταφέρθηκε χθες από το υπουργείο Πετρελαίου, έχουν ένα υποβρύχιο που μπορεί να φτάσει 3.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα», δήλωσε ο Σίσι απευθυνόμενος σε υπουργούς και βουλευτές που είχαν συγκεντρωθεί για τα εγκαίνια ενός εργοστασίου λιπασμάτων στο λιμάνι Νταμιέτα. «Σήμερα κινήθηκε προς την κατεύθυνση της περιοχής της συντριβής του αεροπλάνου, επειδή εργαζόμαστε σκληρά για να ανακτήσουμε τα μαύρα κουτιά».

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.