Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πρόοδο στην διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση το συντομότερο, βλέπει η Κομισιόν

Μοιραστείτε το

Οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις του Σαββατοκύριακου,  απέφεραν καρπούς, καθώς σύμφωνα με την Κομισιόν, σημειώθηκε πρόοδος και υπάρχει ελπίδα για ολοκλήρωση το συντομότερο δυνατόν.  Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα και η Ανίκα Μπράιτχαρντ σε ενημέρωση από των δημοσιογράφων από τις Βρυξέλλες, έκαναν λόγο για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και την ελληνική κυβέρνηση μέσα στο Σαββατοκύριακο, τονίζοντας παράλληλα ότι ακόμα η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά θα συνεχιστούν με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης «το συντομότερο δυνατό».

 Από την πλευρά της Ευρώπης, ο στόχος του προγράμματος δεν έχει αλλάξει και παραμένει στην πρόβλεψη του μνημονίου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2018. Η Κομισιόν ξεκαθαρίζει ότι ο στόχος της συμφωνίας του καλοκαιριού παραμένει σταθερός, καθώς το Διεθνές νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έχει επανειλημμένως υποστηρίξει την μείωσή τους έως και στο 1,5%, καθώς το 3,5% θεωρείται από το Ταμείο ως μη επιτεύξιμο για τις δυνατότητες της ελληνικής Οικονομίας. Χαρακτηριστικά οι δανειστές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχουν ζητήσει να αλλάξουν οι όροι της συμφωνίας ώστε, «να βγαίνουν τα νούμερα».

Όπως τόνισε η εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν για θέματα Οικονομίας, Ανίκα Μπράιτχαρτ,  «υπήρξε πρόοδος κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό». Όταν στην συνέχεια ερωτήθηκε για το αν υπάρχει εμπλοκή στην διαπραγμάτευση και σε ποια σημεία εντοπίζεται, απάντησε μόνο,  ότι «τα θέματα αυτά επαφίενται στους διαπραγματευτές». Τέλος η κ. Μπράιτχαρτ αναφέρθηκε και στους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος,  επαναλαμβάνοντας, ότι παραμένουν στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Αυγούστου και αφορούν στην επίτευξη «πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ ως το 2018».

Προηγούμενο άρθροΈχετε απορία;
Επόμενο άρθροΟχι άλλη μιζέρια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.