Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πως περιγράφουν τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης τη «βουτιά» του Χρηματιστηρίου

Μοιραστείτε το

Στα πρωτοσέλιδα των μεγάλων διεθνών ειδησεογραφικών δικτύων «φιγουράρει» η μεγάλη πτώση που καταγράφει ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Για τη «χειρότερη πτώση στα χρονικά» κάνει λόγο η Telegraph, ενώ με «λουτρό αίματος» περιγράφει την κατάσταση το  CNBC.

Guardian: Πτώση 23% στην Αθήνα
Για «βαριές απώλειες» κάνει λόγο ο βρετανικός Guardian, που επισημαίνει και την κατάσταση στις τραπεζικές μετοχές, που παρουσιάζουν πτώση 30%. «Οι παρατηρητές πάντως επισημαίνουν ότι χρειάζεται να περάσουν κάποιες ώρες ώστε να ξεκαθαρίσει η εικόνα», σημειώνει η εφημερίδα.

Telegraph: Η χειρότερη πτώση στα χρονικά
Για τη χειρότερη ιστορικά πτώση του Γενικού Δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο κάνει λόγο η Telegraph, που εκτιμά ότι η κατάσταση αυτή ήταν αναμενόμενη μετά το κλείσιμο επί 5 εβδομάδες.  

El Pais: Ναυάγιο στην ελληνική αγορά
Για «ναυάγιο» στο ελληνικό χρηματιστήριο κάνει λόγο η ισπανική El Pais, η οποία επισημαίνει ότι οι μετοχές που τιμωρούνται πρωτίστως είναι αυτές του τραπεζικού κλάδου.

El Mundo: Η μεγαλύτερη πτώση στην Ιστορία
«Το ελληνικό χρηματιστήριο ανοίγει και πάλι με τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία του», αναφέρει το δημοσίευμα της ισπανικής El Mundo.

BBC: Βουτιά μετά την επαναλειτουργία
Ακόμα και το BBC news αναφέρθηκε στο ελληνικό χρηματιστήριο, σχολιάζοντας τη μεγάλη πτώση του 22,87% στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης.

Wall Street Journal: Απώλειες σχεδόν 23%
Το Χρηματιστήριο της Αθήνας πέφτει σχεδόν 23% στο άνοιγμα, ενημερώνει τους αναγνώστες της με έκτακτη είδηση η αμερικανική οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal, στην ηλεκτρονική της έκδοση. Παρά το γεγονός πως στις ΗΠΑ είναι ξημερώματα (στο άνοιγμα του ελληνικού χρηματιστηρίου), το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που οι συντάκτες αξιολογούν την είδηση ως «έκτακτη».

CNBC: Λουτρό αίματος
Για «λουτρό αίματος» κάνει λόγο το CNBC, στο ρεπορτάζ του από την Αθήνα. Οι επενδυτές αναμένουν μια συνεδρίαση γεμάτη απώλειες και αστάθεια, παρατηρεί.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.