Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Απολύονται οι υπάλληλοι που εμπλέκονται στους εικονικούς εμβολιασμούς στον Παλαμά

Μοιραστείτε το

Συνεδρίασε σήμερα το Α’βάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στο οποίο προεδρεύει Πρωτοδίκης και έθεσε σε οριστική παύση των καθηκόντων της (απόλυση) τη διοικητική υπάλληλο που εμπλεκόταν στην υπόθεση εικονικών εμβολιασμών στον Παλαμά Καρδίτσας καθώς επίσης και τη νοσηλεύτρια του ίδιου Κέντρου Υγείας, η οποία έκανε χρήση πιστοποιητικού από εικονικό εμβολιασμό. Μέχρι σήμερα, οι ανωτέρω υπάλληλοι ήταν σε αργία 1 έτους.

Τους πλησίαζαν στις εκκλησίες
Η δομή και ο τρόπος λειτουργίας του κυκλώματος ήταν σύνθετος και επαγγελματικός, καθώς «ψάρευαν» κόσμο στις εκκλησίες με τέτοιο τρόπο που έπειθαν τον… πελάτη. Τα μέλη του κυκλώματος πλησίαζαν τους πιστούς και τους ρωτούσαν εάν θα τους ενδιέφερε να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό χωρίς να χρειαστεί να κάνουν το «θανατηφόρο» εμβόλιο! Τους έταζαν την ελευθερία κινήσεων που θα τους απέφερε ένα τέτοιο έγγραφο, χωρίς να χρειαστεί να θέσουν την υγεία τους σε κίνδυνο, όπως τους έλεγαν. Φυσικά, όσοι ήθελαν πλαστό πιστοποιητικό έπρεπε να καταβάλουν και την αντίστοιχη αμοιβή.

Τα ποσά έμπαιναν στους λογαριασμούς που υποδείκνυε η οργάνωση στους «πελάτες» μία ημέρα πριν από τον εικονικό εμβολιασμό και μετά αναλάμβανε δράση η φερόμενη ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος. Εξάλλου, στη συνέχεια, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μοιράζονταν τα χρηματικά ποσά που κέρδιζαν από τη «μπίζνα» που είχαν στήσει. Παράλληλα, η αστυνομία φέρεται να ερευνά και την εμπλοκή αστυνομικού που έχει συγγενική σχέση με κεντρικό μέλος του κυκλώματος.

Έκαναν και «εξαγωγές» πιστοποιητικών
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, το συγκεκριμένο κύκλωμα έκανε και εξαγωγές (!) πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, καθώς από το κέντρο υγείας Παλαμάς Καρδίτσας φαίνεται πως έχουν «ταξιδέψει» στο εξωτερικό πιστοποιητικά με προορισμό τη Σουηδία, την Κύπρο, ενώ ερευνώνται υποθέσεις και στη Βουλγαρία. Οι περιπτώσεις είναι αρκετές και οι έρευνες εστιάζουν σε Έλληνες που ζουν στις συγκεκριμένες χώρες και είχαν επαφές με τα μέλη της οργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.