Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Παγώνη: «Η τρίτη δόση ενισχύει τον οργανισμό και καλύπτει τη μετάλλαξη Όμικρον»

Μοιραστείτε το

Για την σταδιακή κυριαρχία της παραλλαγής Όμικρον και στη χώρα μας, τις δύσκολες συνθήκες στα νοσοκομεία στη σκιά της έκρηξης θετικότητας το τελευταίο διάστημα, αλλά και στη σημασία του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας, μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Η γιατρός κατέγραψε ως ενθαρρυντικό στοιχείο τη μειωμένη θνησιμότητα με αντιστοίχως περιορισμένες εισαγωγές σε ΜΕΘ ενόψει της κορύφωσης του νέου πανδημικού κύματος τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, παρά την εξαιρετικά υψηλή και ταχεία μεταδοτικότητα της μετάλλαξης.

«Η Όμικρον πιάνει το κατώτερο και όχι το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα. Η συμπτωματολογία εκδηλώνεται με μπούκωμα και κεφαλαλγία, αλλά χωρίς δύσπνοια και υψηλό πυρετό. Θα δούμε πως θα πάμε, όλα αυτά είναι μπροστά μας. Τώρα αρχίζουμε με την Όμικρον» είπε στον Αθήνα 984 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Σε σχέση με την εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων η κυρία Παγώνη σημείωσε πως «επί δύο χρόνια το Σύστημα Υγείας προσπάθησε να αντέξει μέσα στην πανδημία στη διάρκεια της οποίας πρέπει να λαμβάνονται άμεσα αποφάσεις και να λύνονται ζητήματα…» 

Τόνισε πως «οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που νοσηλεύονται. Τα υψηλά ποσοστά αφορούν αυτούς, οι οποίοι όταν νοσήσουν αρχίζουν να σκέπτονται πως έκαναν λάθος, αλλά πλέον είναι αργά» και υπογράμμισε τη σημασία ολοκλήρωσης του εμβολιασμού λέγοντας «…Η τρίτη δόση είναι αυτή που ενισχύει τον οργανισμό και καλύπτει την Όμικρον αποτελώντας το κύριο όπλο έναντι της παραλλαγής, παράλληλα με την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας».

Για τα αναμενόμενα κενά στο ΕΣΥ από τις αυξημένες θετικές διαγνώσεις στους γιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σε κάθε εξέλιξη, υπογραμμίζοντας το αίτημα για επιπλέον προσωπικό, χρηματοδότηση και προσλήψεις προσωπικού. «Έχουμε ζητήσει ενίσχυση του προσωπικού, αυξημένη χρηματοδότηση και επιτάχυνση της διαδικασίας κρίσεων για προσλήψεις γιατρών σε μόνιμες θέσεις» προειδοποίησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.