Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

«Πάγωμα» 3 μηνών σε τραπεζικές υποχρεώσεις επιχειρήσεων και εργαζομένων-Αφορά όσους εντάσσονται σε ΚΑΔ

Μοιραστείτε το

Για τρεις μήνες «παγώνουν» οι δανειακές υποχρεώσεις νοικοκυριών, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων που έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους μέσω του νόμου Κατσέλη του Εξωδικαστικού Μηχανισμού και του νέου πλαισίου προστασίας της 1ης κατοικίας το οποίο λήγει τέλος Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη αφορά μόνο επιχειρήσεις που σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους με κυβερνητική εντολή και εργαζομένους που θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ. Φυσικά, από την κυβέρνηση δε γίνεται λόγος μέχρι στιγμής για παράταση του πλαισίου προστασίας της 1ης κατοικίας…

Σύμφωνα με το άρθρο 5 της ΠΝΠ που εκδόθηκε την Τρίτη, οι υπόλοιποι ρυθμισμένοι δανειολήπτες έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν ρύθμιση από τον πιστωτή τους, ωστόσο θα βασιστούν στις προθέσεις των τραπεζών!

Ακόμη, προβλέπεται η αναστολή για τρεις μήνες των προθεσμιών διενέργειας διαδικαστικών και λοιπών πράξεων που αφορούν το πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας (4605/2019) και του Εξωδικαστικού (4469/2017), υπό την προϋπόθεση η υποβολή αίτησης να έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα.

Το μέτρο αυτό ισχύει για όλους τους αιτούντες.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.