Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ουαλία: Στέκι για τσάϊ από τον 15ο αιώνα!

Μοιραστείτε το

Χτισμένο ως κατοικία το 1.480, το οίκημα Tu Hwnt Ir Bont («Πέρα από τη Γέφυρα» δηλαδή) είναι στην πραγματικότητα πολύ παλαιότερο από τη γέφυρα Inigo Jones της Βόρειας Ουαλίας που βρίσκεται δίπλα, με το κτίριο μερικά χρόνια αργότερα από την κατασκευή του να χρησιμοποιείται και ως Δικαστήριο για τις υποθέσεις των κατοίκων της γύρω περιοχής και, όπου, οι πιο σοβαροί παραβάτες θα μπορούσαν να μεταφερθούν στο Llanrwst όπου τους περίμενε η κρεμάλα!

Ουαλία: Στέκι για τσάϊ από τον 15ο αιώνα!

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, το Tu Hwnt καταστράφηκε πολλές φορές, όμως ξαναχτίσθηκε και αναστηλώθηκε χάρη στη γενναιοδωρία των κατοίκων και τον περασμένο αιώνα εξαγοράσθηκε από εταιρεία ακινήτων που το μισθώνει, με την απόφαση του αρχικού μισθωτή -πριν από περισσότερο από μισό αιώνα, να μετατρέψει το Tu Hwnt Ir Bont σε παραδοσιακό Welsh Tea Rooms να αποδεικνύεται επιτυχημένη, αφού πλέον αποτελεί διάσημο Βρετανικό τεϊοποτείο και ένα από τα περισσότερο βραβευμένα στέκια του είδους ανά τον κόσμο, σερβίροντας σπάνια είδη τσαγιού στο εκπληκτικό αναπαλαιωμένο κτίριο, γνωστό και για τους φυσικούς κάθετους κήπους που καλύπτουν την πρόσοψή του.

Ουαλία: Στέκι για τσάϊ από τον 15ο αιώνα!

Ουαλία: Στέκι για τσάϊ από τον 15ο αιώνα!

Οι επισκέπτες αντικρίζουν εντυπωσιακές εικόνες, με πλήθος φυτών στην πρόσοψη του κτιρίου, που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την εποχή του χρόνου, με εκπρόσωπο των ενοικιαστών να δηλώνει… «Τα βραβεία που έχουμε λάβει κατά καιρούς μάς δημιουργούν επιπλέον ευθύνες. Η συντήρηση του κτιρίου -και περισσότερο του κήπου και της πρόσοψης- απαιτεί χρόνο από μέρους μας. Όμως το αποτέλεσμα πάντα μας δικαιώνει»…

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.