Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ομόνοια: Κακοτεχνίες και σαπουνάδες…

Μοιραστείτε το

Κάτοικοι και περαστικοί του κέντρου της Αθήνας εξεπλάγησαν περνώντας από το καινούριο συντριβάνι της Ομόνοιας, καθώς  ήταν γεμάτο σαπουνάδα.Τις εικόνες μετέδωσε το κανάλι του OPEN TV, όπου έκπληκτος ο δημοσιογράφος διαπίστωσε το παράξενο γεγονός. Φαίνεται πως κάποιος σκέφτηκε το βράδυ να ρίξει απορρυπαντικό ή σαπούνι στο συντριβάνι, με αποτέλεσμα οι σαπουνάδες να ξεχειλίσουν. Στο σημείο υπήρχαν ήδη συνεργεία του δήμου που όλο το βράδυ έσπαγαν και τοποθετούσαν πλακάκια προσπαθώντας να διορθώσουν μια κακοτεχνία.

Συγκεκριμένα, εντύπωση προκαλεί ότι μόλις λίγες εβδομάδες μετά τα πολύπαθα εγκαίνια, που άργησαν αρκετούς μήνες λόγω κορωνοϊού, τα νερά άρχισαν να ξεχειλίζουν κάτω από το γλυπτό του Ζογγολόπουλου και να γεμίσουν ρυάκια το πλακόστρωτο. Έτσι, τα συνεργεία εργολάβων όλο το βράδυ ξήλωναν πλακάκια.

Τα νερά ξεχείλισαν

Τα συνεργεία ενώ εργάζονταν όλο το βράδυ δεν κατάφεραν να διορθώσουν τη ζημιά. Ξήλωσαν τις πλάκες πεζοδρομίου γύρω από τη βάση του γλυπτού με στόχο να διαμορφώσουν στη συνέχεια ένα αυλάκι που θα μπορεί να συγκρατεί τα νερά που υπερχειλίζουν. Σημειώνεται πως από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του συντριβανιού πολλοί ήταν αυτοί που είχαν επισημάνει την κακοτεχνία και τα νερά στα πεζοδρόμια.

Σύμφωνα με το ‘Εθνος, το γλυπτό του Γεώργιου Ζογγολόπουλου έχει την επωνυμία «Πεντάκυκλο» και ένα βιογραφικό με αρκετές περιπέτειες. Τοποθετήθηκε στην Ομόνοια λίγο μετά την πρώτη του παρουσίαση στην Μπιενάλε της Βενετίας του 2001 αλλά έκτοτε λειτούργησε ελάχιστα καθώς πάντοτε δημιουργούσε πρόβλημα η ροή των υδάτων που κυλούν από ύψους 15 μέτρων.

Με αφορμή τις εργασίες συνολικής αναδιαμόρφωσης της Πλατείας, ο Δήμος Αθηναίων μελέτησε τις κινήσεις που θεώρησαν απαραίτητες ώστε το υδροκινητικό γλυπτό να επιστρέψει στη ζωή. Οι πέντε σιδερένιοι κύκλοι μπήκαν όντως σε κίνηση το βράδυ της 14ης Μαΐου όταν έγιναν τα εγκαίνια που ανάγκασαν τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη να παραδεχτεί το λάθος για τον συνωστισμό που προέκυψε.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.