Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

OΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ

Μοιραστείτε το

 Είναι ζήτημα αν τελικά τα καταφέρουν να γλιτώσουν 1-2 μικρομεσαίοι, νοικοκυρεμένοι σταθμοί…

ΚΑΠΟΤΕ, μέχρι το 2008 που ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κυρίως η τηλεόραση, ήταν η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ βιομηχανία στη χώρα, με δεκάδες χιλιάδες, ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ στελεχών και εργαζομένων – οι μισθοί τότε είχαν φθάσει μέχρι τις… 100.000 ευρώ το μήνα – και με τεράστιους τζίρους από τους οποίους η εφορία εισέπραττε πολλά χρήματα.

ΜΗΝ νομίζετε δε, ότι ο δανεισμός ήταν υπέρογκος. Στην ουσία ήταν ίδιος ή ακόμα και μικρότερος από το δανεισμό που είχε η ελληνική βιομηχανία στις τράπεζες.

ΓΙΑ να καταλάβετε τι γινόταν, η ελληνική τηλεόραση ήταν από τους καλύτερους πελάτες των μεγάλων διεθνών εταιρειών που πούλαγαν στα κανάλια ταινίες, ντοκιμαντέρ και σίριαλ, σε εξαιρετικά μάλιστα ακριβές τιμές – είναι δε άγνωστο σε τι ποσοστό ανήρχοντο οι σχετικές… μίζες και ποιοι τις εισέπρατταν. Είναι πάντως βέβαιο ότι μια καλή ταινία μπορούσε να πουληθεί στην Ελλάδα των 10 εκ., σε… διπλάσια τιμή από ό,τι στην Γαλλία των 70 εκατομμυρίων ανθρώπων!

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ τι κλέψιμο έπεφτε από τους ξένους ή πόσες μίζες παίρνανε οι καναλαρχαίοι ή και τους δύο μαζί.

ΟΠΩΣ βέβαιον είναι ότι η εκάστοτε εξουσία τα είχε καταφέρει και «κρατούσε» πάντοτε υπό… ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ τα ΚΑΝΑΛΙΑ, τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα είτε με τα δάνεια που έδιναν όλες οι κυβερνήσεις στους εκδότες, είτε με τον ΣΔΟΕ και τα Δικαστήρια…

ΑΥΤΟ όμως το γεγονός, με το σύνθημα «Τρώτε για να μην βλέπετε και να μην μιλάτε», έβλαψε τα μέγιστα την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας, γιατί στην ουσία είχε καταργηθεί ο δημοσιογραφικός έλεγχος και οι κλέφτες πολιτικοί αλώνιζαν ελεύθεροι τη χώρα και την καταλήστευαν, συνήθως παρέα με τους ξένους, μέχρι που την έφεραν στη σημερινή τραγωδία που ζούμε …

ΤΑ τελευταία πάντως χρόνια η κατάσταση στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ, κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες κλείνουν συνεχώς. Χιλιάδες είναι άνεργοι και η πείνα στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης συνεχώς μεγαλώνει!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ προσπαθεί να βάλει κάποια τάξη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κυρίως πιστεύουμε, γιατί εμείς είμαστε καλόπιστοι άνθρωποι, ότι ενδιαφέρεται κυρίως για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ τους, γιατί χωρίς ανεξαρτησία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ούτε δημοκρατία υπάρχει, ούτε σταθερός πολιτικός και οικονομικός βίος.

ΕΙΜΑΣΤΕ, πάντως, περίεργοι να δούμε αν τα ήδη λειτουργούντα κανάλια θα μπορέσουν να διαθέσουν 23 εκατομμύρια ευρώ μετρητοίς, 15 εκ. για την άδεια και 8 εκ. για κεφάλαιο. Με τα οικονομικά χάλια που έχουν, πιστεύουμε ότι όχι μόνο κανένα από τα λειτουργούντα κανάλια δεν θα μπορέσει να διαθέσει τόσα χρήματα αλλά ούτε και ντόπιοι ή ξένοι επιχειρηματίες θα βρεθούν για να επενδύσουν στην τηλεόραση.

Γ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.