Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τη σπουδαία συγγραφέα Άλκη Ζέη

Μοιραστείτε το

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας αποχαιρετά την αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων, Άλκη Ζέη, που με τα βιβλία της «έντυσε» τα παιδικά και εφηβικά χρόνια χιλιάδων ανθρώπων, αποχαιρετά.

Η Άλκη Ζέη έφυγε από τη ζωή σήμερα, σε ηλικία 97 ετών, στο σπίτι της μαζί με τα παιδιά της, την Ειρήνη και τον Πέτρο.

Παυλόπουλος: Φωτεινό ορόσημο των Γραμμάτων μας

«Φωτεινό ορόσημο των Γραμμάτων μας», χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος την Άλκη Ζέη, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι θα είναι πάντα μαζί μας ως κορυφαίο υπόδειγμα πνευματικής προσωπικότητας.

Στη δήλωσή του για τον θάνατο της Άλκης Ζέη ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει:

«Η Άλκη Ζέη θα είναι πάντα μαζί μας, ως φωτεινό ορόσημο των Γραμμάτων μας αλλά και ως κορυφαίο υπόδειγμα πνευματικής προσωπικότητας».

Μητσοτάκης: Πιο φτωχά τα ελληνικά γράμματα χωρίς τη γραφή της

Σε ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια ο Κυριάκος Μητσοτάκης γράφει: «Η «γιαγιά Άλκη», όπως ήθελε να την λέμε, δεν είναι πια εδώ. Πιο φτωχά τα ελληνικά γράμματα χωρίς τη γραφή της, πιο λυπημένη η κοινωνία μας χωρίς τη φωνή της» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον χαμό της Άλκης Ζέη.

Τσίπρας: Χωρίς την Άλκη Ζέη αισθανόμαστε όλοι λίγο ορφανοί

«Χωρίς την Άλκη Ζέη αισθανόμαστε όλοι λίγο ορφανοί. Θα είναι πάντα μαζί μας με τα βιβλία και την αθωότητα των ηρώων της», γράφει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας, αποχαιρετώντας τη σπουδαία συγγραφέα Άλκη Ζέη, που έφυγε από τη ζωή σήμερα, σε ηλικία 97 ετών.

Μενδώνη: Η προσωποποίηση της εφηβείας στο διηνεκές

«Με το έργο της και τη δημιουργική κοινωνική της παρουσία, η Άλκη Ζέη χαρακτήρισε και άφησε το αποτύπωμά της σε μια ολόκληρη κατηγορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Μαζί της μεγάλωσαν διαδοχικά γενεές. Γιαγιάδες και παππούδες, αλλά και τα παιδιά τους, γονείς οι ίδιοι σήμερα, και τα δικά τους παιδιά» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο συλλυπητήριο μήνυμά της, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

«Δεν ήταν απλώς η αγαπημένη συγγραφέας, που γνώρισε τεράστια επιτυχία και αναγνώριση. Αν μέναμε εκεί θα μειώναμε αυτό που ήταν στην πραγματικότητα: Γιατί η Άλκη Ζέη πέρα από βραβεία, διακρίσεις και υψηλές πωλήσεις, ήταν η λατρεμένη γιαγιά και ταυτόχρονα η απολύτως νεανική παρουσία, η προσωποποίηση της εφηβείας στο διηνεκές», προσθέτει.

Ντόρα Μπακογιάννη: Καλό ταξίδι Άλκη στο μεγάλο περίπατο που ξεκίνησες

«Έφυγε σήμερα η Άλκη Ζέη, μια σπάνια λογοτέχνης και πάνω από όλα ένας μοναδικός άνθρωπος. Είχε το μοναδικό χάρισμα να γράφει για παιδιά και εφήβους εκπαιδεύοντας ενήλικες. Από την εποχή της δικτατορίας στο Παρίσι, ήταν η γυναίκα που θαύμαζα απεριόριστα. Καλό ταξίδι Άλκη στο μεγάλο περίπατο που ξεκίνησες», γράφει σε ανάρτησή της στο facebook, η βουλευτής της ΝΔ.

Κώστας Μπακογιάννης: Συνόδευσες τις παιδικές μας αναζητήσεις

«Συνόδευσες τις παιδικές μας αναζητήσεις και το ίδιο συνέχισες να κάνεις στις αναζητήσεις των παιδιών μας. Γιατί μπόρεσες να παραμείνεις ένα παιδί και να μοιράζεις τη σοφία του απλόχερα μέχρι την τελευταία στιγμή. Έτσι θα σε θυμόμαστε όλοι», έγραψε σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.