Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ο Ομπάμα “χαίρει άκρας υγείας”

Μοιραστείτε το

Ο Μπαράκ Ομπάμα χαίρει άκρας υγείας και λόγω της καθημερινής του άσκησης και της καλής διατροφής και έχει μειώσει τη χοληστερίνη του από το επίπεδο που είχε πριν από ενάμιση χρόνο, όπως ανέφερε ο προσωπικός γιατρός του προέδρου των ΗΠΑ χθες.

Σύμφωνα με τον γιατρό Ρόνι Τζάκσον, ο Ομπάμα, 54 ετών και πρώην καπνιστής, συνεχίζει να χρησιμοποιεί τσίχλα νικοτίνης κάθε τόσο και να παίρνει φάρμακα για περιστασιακά συμπτώματα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Τα αποτελέσματα των γενικών εξετάσεων του Ομπάμα έδειξαν ότι η χοληστερίνη του έπεσε στο 188 από το 213 τον Μάιο του 2014. Το βάρος του έπεσε στα 79 κιλά (175 λίβρες) από τα 81,6 κιλά. Το ύψος του είναι 1,87 μ.

«Η προσήλωση του προέδρου στην υγιεινή διατροφή και ένα συνεπές πρόγραμμα άσκησης έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση στο λίπος της μάζας σώματος και το χαμηλότερο επίπεδο χοληστερίνης. Όλες οι κλινικές πληροφορίες δείχνουν ότι ο πρόεδρος είναι σήμερα πολύ υγιής και ότι θα παραμείνει υγιής κατά τη διάρκεια της θητείας του», επισήμανε ο γιατρός του Αμερικανού προέδρου.

Ο Ομπάμα αποχωρεί από την προεδρία τον Ιανουάριο του 2017, μετά από δύο συνεχόμενες θητείες.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.