Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ο Δραγασάκης αποδεικνύεται ο πιο σοβαρός σύμβουλος του Τσίπρα

Μοιραστείτε το

«Αν επιστρέψουμε στην αντιπολίτευση, δεν θα έχουμε ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και τις αντοχές μας» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γ. Δραγασάκης πρότεινε διαδικασία επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε, σημειώνοντας ότι στο προηγούμενο διάστημα επετράπη η λειτουργία «κομμάτων μέσα στο κόμμα» και προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «ό,τι σπείραμε θα θερίσουμε».
Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση έκανε λόγο για «ασύμμετρο» πόλεμο εναντίον της κυβέρνησης και της χώρας, με κύριο όπλο την εκροή καταθέσεων, ενώ δεν απέκρυψε ότι η κυβέρνηση προβληματίστηκε πολύ σοβαρά για το πώς, σε περίπτωση ρήξης, θα χρηματοδοτείτο η εισαγωγή απολύτως αναγκαίων αγαθών.
Στάθηκε στην κριτική που ασκείται σε χειρισμούς και σε πρόσωπα κατά τη διαπραγμάτευση και έθεσε το ερώτημα αν ευθύνονται μόνο αυτά ή πρέπει να εξεταστούν και θεωρητικά λάθη αλλά και παραδοχές που δεν επιβεβαιώθηκαν, όπως εκείνη που υποστήριζε ότι υπό την απειλή της ρήξης θα προκαλείτο μεγάλη αναστάτωση στις αγορές και στην Ευρωζώνη.
Οι απόψεις που εκφράζει ο Γ. Δραγασάκης είναι σοβαρές απόψεις μιας σύγχρονης φιλο-Ευρωπαϊκής αριστεράς. Και αυτό είναι το κλειδί. Να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τέτοιο κόμμα. Θα καταφέρουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού να το επιτύχουν στην πορεία; Θα φανεί λίαν συντόμως…

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.