Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

NYT: Η λίστα με τα καλύτερα λογοτεχνικά βιβλία για το 2021

Μοιραστείτε το

Καθώς το 2021 πλησιάζει στο τέλος του, οι New York Times δημοσίευσαν, όπως κάθε Δεκέμβριο, την ετήσια λίστα με τα καλύτερα βιβλία για το περασμένο έτος.

Από το ισοπεδωτικό, γεμάτο αλληγορίες και κοινωνικά νοήματα μυθιστόρημα «How Beautiful We Were», μέχρι και το «When We Cease to Understand the World», που αποκαλύπτει την σκοτεινή πλευρά της επιστήμης, αυτά είναι τα καλύτερα λογοτεχνικά βιβλία για το 2021, σύμφωνα με τους NYT.

How Beautiful We Were

Από την Imbolo Mbue

Σε ένα φανταστικό χωριό της Αφρικής, το 1980, οι εκπρόσωποι μιας αμερικανικής εταιρείας πετρελαίου επισκέπτονται τους ντόπιους, τα παιδιά των οποίων πεθαίνουν από τις περιβαλλοντικές καταστροφές που η εξόρυξη πετρελαίου προκαλεί στην περιοχή. Πρόκειται για μια ιστορία σχετικά με τη διαφθορά και την εξουσία, που εκτυλίσσεται σε βάθος δεκαετιών και παρουσιάζεται μέσα από τα μάτια των νέων και γηραιών κατοίκων ενός χωριού-θύματος μιας κοινωνιοπαθούς εταιρείας.

How Beautiful We Were

Intimacies

Από την Katie Kitamura

Στο τέταρτο μυθιστόρημα της Kitamura, μια μεταφράστρια στο δικαστήριο της Χάγης, εργάζεται για έναν πρώην πρόεδρο που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου. Η δουλειά της γρήγορα γίνεται επικίνδυνη και η ίδια πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια, τη δύναμη και την αγάπη, τη βία, τη γνώση και την προδοσία.

Intimacies

The Love Songs of W.E.B. Du Bois

Από την Honorée Fanonne Jeffers

Πρόκειται για το πρώτο πεζογράφημα της δημοφιλούς ποιήτριας Honorée Fanonne Jeffers, το οποίο πραγματεύεται το ρατσισμό και το ταξίδι προς την ενηλικίωση, εξερευνώντας με μια φρέσκια ματιά την αμερικανική ιστορία. Αφηγείται την «συνομιλία» ενός μαύρου κοριτσιού που μεγαλώνει στις ΗΠΑ του 20ου αιώνα, με τις φωνές των υποδουλωμένων προγόνων της.

The Love Songs of W.E.B. Du Bois

No One Is Talking About This

Από την Patricia Lockwood

Ξεκαρδιστικό, βλάσφημο και βαθιά φιλοσοφικό, το «No One Is Talking About This» περιγράφει με μια ποιητική πρόζα μια σειρά από ωμές αλήθειες, σχετικά με το διχασμό ανάμεσα στην ψηφιακή και την πραγματική ζωή.

No One Is Talking About This

When We Cease to Understand the World

Από τον Benjamín Labatut

Ο Labatut συνθέτει με ένα μοναδικό τρόπο τις ιστορίες των μεγαλύτερων στοχαστών του 20ου αιώνα, εξερευνώντας τον ενθουσιασμό και τον τρόμο που προκαλούν οι σύγχρονες ανακαλύψεις. Το ταξίδι του στην ανθρώπινη γνώση -καθοδηγούμενο από μια σειρά διακεκριμένων επιστημόνων- μας προσφέρει ματιές σε ένα σύμπαν με αμέτρητες προοπτικές, συνδυάζοντας την πραγματικότητα και την μυθοπλασία με έναν εντελώς πρωτότυπο τρόπο.

When We Cease to Understand the World

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.