Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κορωνοϊός: Κάτοικοι στην Ονδούρα εμποδίζουν την ταφή θυμάτων που μολύνθηκαν από τον ιό

Μοιραστείτε το

Στην Ονδούρα οι κάτοικοι εμποδίζουν τις νεκροφόρες να μεταφέρουν στα νεκροταφεία θύματα του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο υφυπουργός Υγείας της Ονδούρας, ο Ρομπέρτο Κοσένσα, φοβούνται πως θα μολυνθούν και οι ίδιοι και εμποδίζουν την μεταφορά θυμάτων. Περίπου τριακόσιοι άνθρωποι απέκλεισαν την Δευτέρα δρόμο που συνδέει την Τεγκουσιγκάλπα με το Ολάντσο, περίπου δέκα χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας, με πέτρες και κλαδιά δέντρων, ώστε να εμποδίσουν την ταφή θυμάτων της πανδημίας σε τοπικό νεκροταφείο.

Την Κυριακή «ήρθαν να θάψουν ένα πτώμα. Όλα τα μέτρα ασφαλείας τηρήθηκαν, αλλά αν μέλη της οικογένειας που έχουν μολυνθεί πάνε να αγοράσουν κάτι σε ένα μαγαζί του χωριού, θα μολύνουν κι εμάς», είπε διαδηλωτής στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal 3. Σύμφωνα με τον ίδιο διαδηλωτή, παρόμοιες σκηνές εκτυλίχθηκαν και σε άλλες κοινότητες κοντά στην Τεγκουσιγκάλπα.

Οικογένειες που πενθούν αναγκάζονται να «αναζητήσουν άλλες περιοχές για τις ταφές» των δικών τους, διότι κάτοικοι εμποδίζουν τις κηδείες στους τόπους καταγωγής των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στην Τεγκουσιγκάλπα και στη Σαν Πέδρο Σούλα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ονδούρας, κατήγγειλε ο υφυπουργός Υγείας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι οι ίδιες οι οικογένειες εκείνες που αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη για τις κηδείες εξαιτίας του φόβου μόλυνσης, παρότι τα πτώματα βρίσκονται μέσα σε φέρετρα ερμητικά κλειστά, είπε ο Κοσένσα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι υγειονομικές αρχές υποχρεώνονται να αναλάβουν αυτές τις ταφές, πρόσθεσε.Στην Ονδούρα καταγράφονται επίσημα 82 θάνατοι επί συνόλου 1.055 κρουσμάτων μόλυνσης.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.