Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Πάνω από 1.000.000 ραντεβού για την τρίτη δόση

Μοιραστείτε το

Προτεραιότητα στους πολίτες άνω των 60 ετών που «κλείνουν» ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου αναμένεται να δοθεί από την κυβέρνηση ώστε όσοι προγραμματίζουν από σήμερα το ραντεβού τους για την αναμνηστική δόση, να μην θεωρούνται ανεμβολίαστοι. Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τώρα έχουν κλείσει το ραντεβού τους για τη συγκεκριμένη δόση 367χιλ. πολίτες άνω των 60+.

Η διαδικασία για την αναμνηστική δόση στους εμβολιασμένους προχωρά με εντατικούς ρυθμούς με τα συνολικά ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί να ξεπερνούν το 1 εκατ. και να υπολογίζονται στα 1.270.380.

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει και η πορεία των ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, από τους 60 και άνω, ειδικά μετά από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα όσα θα ισχύουν από τις 15 Ιανουαρίου. Τις τελευταίες δέκα ημέρες 51.505 πολίτες άνω των 60 ετών προγραμμάτισαν να εμβολιαστούν για πρώτη φορά. Μάλιστα αυτά τα ραντεβού για την πρώτη δόση φτάνουν τα 161.901 στον γενικό πληθυσμό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά 5 – 11 ετών που πλέον μπορούν κι αυτά να εμβολιάζονται από τις 15 Δεκεμβρίου, οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν κλειστεί περισσότερα από 28.300 ραντεβού.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.