Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Και ο Τσίπρας κατάλαβε ότι το μεταναστευτικό αποτελεί τη μεγαλύτερη βόμβα

Μοιραστείτε το

Στο πλαίσιο αυτό σκληρή κριτική στις χώρες που «αξιώνουν αλά καρτ αλληλεγγύη μόνο από τις χώρες υποδοχής» άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του από το υπουργείο Εσωτερικών όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ρεύματος.

«Όψιμα μέλη της Ε.Ε. αρνούνται την αλληλεγγύη στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει να αξιοποιηθούν άμεσα και έκτακτα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση, καθώς και να ενεργοποιηθεί η αρχή του διαμερισμού της ευθύνης.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε το διαρκή συντονισμό των αρμόδιων υπουργείων, υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και της αρμόδιας υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Όπως είπε, στόχος είναι η ταχύτερη δυνατή αποφόρτιση των νησιών που λειτουργούν ως κέντρα υποδοχής «σε μια πρωτοφανή αιχμή», καθώς και η ενίσχυση των υποδομών πρώτης υποδοχής, η ενίσχυση των διαδικασιών ταυτοποίησης προσφύγων και την ταχύτερη δυνατή μετακίνηση από τα νησιά προς τον ηπειρωτικό χώρο.

Το μεταναστευτικό αποτελεί τη μεγαλύτερη βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Ευτυχώς ο Αλέξης Τσίπρας το έβαλε πλέον ως βασική προτεραιότητά του. Κάτι πρέπει να γίνει με το συγκεκριμένο θέμα. Και μόνο εάν το αναλάβει προσωπικά ο πρωθυπουργός θα δούμε απτά αποτελέσματα. Το ελπίζουμε όλοι…

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.