Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ιρλανδία: Μεγάλη άνοδος του κεντροαριστερού Sinn Fein

Μοιραστείτε το

Μεγάλη δημοσκοπική άνοδο καταγράφει μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στην Ιρλανδία, το κεντροαριστερό Sinn Fein, με την τελευταία έρευνα να δείχνει αύξηση των ποσοστών του κατά πέντε εκατοστιαίες εβδομάδες.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Λίο Βαράντκαρ, προκήρυξε πρόωρες εκλογές πριν περίπου δύο εβδομάδες, εξηγώντας ότι ήταν «η καλύτερη στιγμή» αμέσως μετά το Brexit και τη στιγμή που αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Red C, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας The Business Post, το Sinn Féin ξεπέρασε το κυβερνών συντηρητικό κόμμα Fine Gael και πλέον ισοψηφεί στην πρώτη θέση με το κεντροδεξιό Fianna Fáil.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτικών στις εκλογές της 8ης Φεβρουαρίου, ο άλλοτε πολιτικός βραχίονας του IRA αναμένεται να καταγράψει μεγάλη άνοδο.

Η δημοσκόπηση δείχνει το Sinn Fein και το Fianna Fail να συγκεντρώνουν αμφότερα 24% των προθέσεων ψήφου, ενώ το Fine Gael 21%.

Να θυμίσουμε πως ελλείψει επαρκούς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, το κεντροδεξιό Fine Geal κυβερνά την Ιρλανδία μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2016 με την υποστήριξη του αντίπαλου κόμματος Fianna Fail.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.