Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Indepedent: Πάνω από το 85% της αξίας τους έχασαν οι ελληνικές επιχειρήσεις από το 2007

Μοιραστείτε το

Τη σημαντική πτώση της αξίας των ελληνικών επιχειρήσεων από το 2007 έως σήμερα καταγράφει ο Independent.
«Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχασαν το 85% της αξίας τους από το 2007 έως σήμερα», γράφει με μελανά γράμματα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, κατά την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, οι μέτοχοι, οι traders, αλλά και οι απλοί παρατηρητές, μέσα σε πέντε λεπτά, είδαν τις μετοχές να πέφτουν χωρίς αλεξίπτωτο.

Ο Τζάσπερ Λόουλερ της CMC Markets UK εξηγεί ότι είναι λογικό να έχουν «χτυπηθεί» περισσότερο οι τράπεζες, καθώς το χρηματοδοτικό πρόβλημα ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές τις επηρέασε άμεσα.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα φλέρταρε με την έξοδο από την Ευρωζώνη εξηγεί τη ραγδαία πτώση των τραπεζών. Δεν είναι εύκολο να δεχθείς μια πτώση της τάξης του 20% σε ένα ταμπλό χρηματιστηρίου μιας προηγμένης χώρας. Αυτό που συνέβη στην Κίνα ωχριά μπροστά στη συνεδρίαση της Αθήνας. Η αμφιβολία για τη φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών οδήγησε πολλούς επενδυτές να διώξουν από πάνω τους, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, τις μετοχές που κρατούσαν».

Οι επενδυτές σημειώνουν πως αυτές οι απαγορεύσεις δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τη δουλειά τους. Ο Σταύρος Καλλινός της Guardian Trust, είπε στο Bloomberg: «Πρόκειται για ολική καταστροφή. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κόλαση. Δεν μπορείς να περιμένεις να λειτουργήσει σωστά η χρηματαγορά όσο υφίστανται τα capital controls. Θα είναι μια σταδιακή διαδικασία και θα κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά από εδώ και πέρα».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.