Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η συνταγή της ημέρας: Τυρόπιτα-πατσαβούρα

Μοιραστείτε το

Μία εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ανάλογα το μέγεθος του ταψιού φροντίζουμε το πόσα φύλλα θα βάλουμε στο κάτω μέρος και στο πάνω μέρος της πίτας. Σημαντικό είναι να καλυφτεί η φέτα.

Υλικά

  1. 1 πακέτο φύλο για πίτες λεπτό

  2. 1/2 κιλό φέτα

  3. 1/2 πακέτο βούτυρο

  4. τριμμένο μοσχοκάρυδο

  5. λίγο φρεσκο τριμμενο πιπέρι

  6. 3 αυγά

  7. 1 τενεκεδάκι σόδα (αναψυκτικό)

Εκτέλεση

 

  1. Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί.

    Η πατσαβουρόπιτα της μαμάς φωτογραφία βήματος 1

      

  2. Παίρνουμε περίπου τα 2/3 του φύλου και το απλώνουμε στο ταψί αφού το έχουμε θρυμματίσει.

    Η πατσαβουρόπιτα της μαμάς φωτογραφία βήματος 2

      

  3. Απλώνουμε την φέτα επάνω στο φύλλο αφού την έχουμε σπάσει με ένα πιρούνι.

    Η πατσαβουρόπιτα της μαμάς φωτογραφία βήματος 3

      

  4. Ξύνουμε λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο φρέσκο τριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλα θρυμματισμένα και αυτά.

    Η πατσαβουρόπιτα της μαμάς φωτογραφία βήματος 4

      

  5. Ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο σε νιφάδες σε πολλά σημεία.

    Η πατσαβουρόπιτα της μαμάς φωτογραφία βήματος 5

      

  6. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε από επάνω. Φροντίζουμε να πάει παντού.

    Η πατσαβουρόπιτα της μαμάς φωτογραφία βήματος 6

      

  7. Ρίχνουμε επίσης τη σόδα φροντίζοντας και αυτή να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ή έως ότου να πάρει χρυσό χρώμα.

    Η πατσαβουρόπιτα της μαμάς φωτογραφία βήματος 7

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.