Η συνταγή της ημέρας: Σιροπιαστή καρυδόπιτα

Μοιραστείτε το
Η πιο λαχταριστή και ονειρεμένη σιροπιαστή καρυδόπιτα, που σίγουρα θα σας θυμίσει την εποχή που ήσασταν παιδί και την τρώγατε από τα χεράκια της μαμάς ή της γιαγιά σας.
Υλικά:
- 6 αυγά
- 1 φλυντζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλυντζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
- 1 1/2 φλυντζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Για το σιρόπι:
- 2 φλυντζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλυντζάνια τσαγιού νερό
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 3 κουτ. σούπας κονιάκ
Διαδικασία:
- Χτυπάτε δυνατά για 7′ στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μείγμα και συνεχίζετε να ανακατεύετε πιο ελαφρά.
- Βουτυρώνετε ένα πυρέξ 20×30 cm και ρίχνετε το μείγμα.
- Ψήνετε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.
- Δοκιμάζετε βυθίζοντας ένα μαχαίρι για να δείτε αν είναι έτοιμο το γλυκό.
- Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, ετοιμάζετε το σιρόπι.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και βράζετε για 5′-7′ το σιρόπι μέχρι να δέσει.
- Ρίχνετε το κονιάκ και το λεμόνι και σιροπιάζετε το γλυκό.
- Σερβίρετε με παγωτό (προαιρετικά).
Σχετικά Άρθρα
Δείτε Επίσης
Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.