Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες λεμονάτες στον φούρνο – Εύκολες και γευστικές

Λαχταριστές πατάτες λεμονάτες που ξεχειλίζουν από γεύση. Υπάρχουν πολλές εκδοχές του αλλά εμείς προτιμάμε την παρακάτω συνταγή. Ιδανικές να τις σερβίρετε και το Πάσχα αλλά και κάθε εποχή/περίσταση του χρόνου. Πάμε να δούμε πως θα τις φτιάξετε:

Τι θα χρειαστείτε για τις λεμονάτες πατάτες;

  • 6-7 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες 
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/3φλ. χυμό λεμονιού
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κτσ αποξηραμένη ρίγανη
  • αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
  • Ετοιμάστε τις πατάτες. Ξεφλουδίστε τες και κόψτε τες στα 4. Απλώστε τες σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και την ρίγανη. Λιώστε έναν κύβο και προσθέστε τον και αυτόν.
  • Ρίξτε το μείγμα πάνω από τις πατάτες. Καλύψτε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και βάλτε στον φούρνο. Ψήστε για 40 λεπτά.
  • Μετά από τα 40 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ξανά ψήστε για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να γίνουν ελαφρώς τραγανές.
  • Απομακρύνετε τις πατάτες από τον φούρνό. Αφήστε να κρυώσουν και μετά σερβίρετε. Για γαρνιτούρα, μπορείτε να προσθέσετε μερικές φέτες λεμονιού και λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή