Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες λεμονάτες στον φούρνο – Εύκολες και γευστικές

Λαχταριστές πατάτες λεμονάτες που ξεχειλίζουν από γεύση. Υπάρχουν πολλές εκδοχές του αλλά εμείς προτιμάμε την παρακάτω συνταγή. Ιδανικές να τις σερβίρετε και το Πάσχα αλλά και κάθε εποχή/περίσταση του χρόνου. Πάμε να δούμε πως θα τις φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε για τις λεμονάτες πατάτες;
- 6-7 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/3φλ. χυμό λεμονιού
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κτσ αποξηραμένη ρίγανη
- αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
- Ετοιμάστε τις πατάτες. Ξεφλουδίστε τες και κόψτε τες στα 4. Απλώστε τες σε ένα ταψί.
- Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και την ρίγανη. Λιώστε έναν κύβο και προσθέστε τον και αυτόν.
- Ρίξτε το μείγμα πάνω από τις πατάτες. Καλύψτε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και βάλτε στον φούρνο. Ψήστε για 40 λεπτά.
- Μετά από τα 40 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ξανά ψήστε για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να γίνουν ελαφρώς τραγανές.
- Απομακρύνετε τις πατάτες από τον φούρνό. Αφήστε να κρυώσουν και μετά σερβίρετε. Για γαρνιτούρα, μπορείτε να προσθέσετε μερικές φέτες λεμονιού και λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Προηγούμενο άρθρο
Κυπαρισσία: Στη 42χρονη Μόνικα ανήκει πιθανόν η σορός που βρέθηκε τσιμεντωμένη στη αυλή του σπιτιού
Επόμενο άρθρο
Τι συμβαίνει στα Κύθηρα; »
Σχετικά Άρθρα
Δέκα λάθη που κάνουμε στο σοτάρισμα και πώς να τα αποφύγουμε
23/12/2023 - 10:10
Δείτε πως να ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας μέσα σε 3 λεπτά
23/12/2023 - 02:51
Οι τέσσερις χρήσεις του ρυζιού που δεν είχατε φανταστεί ποτέ
19/11/2023 - 22:30
Το κλασικό λάθος που οι περισσότεροι κάνουν αφού βράσουν τα μακαρόνια
16/09/2023 - 13:44
Δείτε επίσης