Η συνταγή της ημέρας: Νουά κατσαρόλας με σάλτσα ψητού και πατατούλες σκορδάτες!

Μοιραστείτε το
Μια φανταστική συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει!
Υλικά:
- 1 νουά μόσχου περίπου 2 κιλά
- 1/3 φλ …………. ΠΑΝ της οξοποιείας Ζαφειρόπουλος
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα
- 1 κλωνάρι σέλερυ
- 2 κρεμμύδια σε φετάκια
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 κόκκοι μπαχάρι
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
πουρές πατάτες η ψωμάκια brioche
Εκτέλεση:
- Πασπαλίζουμε το κρέας με αλατοπίπερο και το ροδίζουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα, σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο.
- Γυρίζουμε το κρέας με δύο πιρούνια συνεχώς, για να πάρει χρώμα γύρω-γύρω.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε απαλά.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για πέντε- έξι λεπτά, για να φύγει το αλκοόλ.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το ξύδι, τέσσερα ποτήρια ζεστό νερό, τα μπαχαρικά και λίγο αλατοπίπερο ακόμα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα.
- Βγάζουμε το φαγητό από τη σάλτσα, το ακουμπάμε σε ένα πιάτο, και το σκεπάζουμε με μεμβράνη για να κρυώσει.
- Περνάμε τα λαχανικά και το ζουμί, από την κατσαρόλα,από το μπλέντερ.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε.
- Βράζουμε την σάλτσα μέχρι να δέσει ελαφρώς.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε Επίσης
Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.