Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η συνταγή της ημέρας: Νουά κατσαρόλας με σάλτσα ψητού και πατατούλες σκορδάτες!

Μοιραστείτε το

Μια φανταστική συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει!

Υλικά:

  • 1 νουά μόσχου περίπου 2 κιλά
  • 1/3 φλ …………. ΠΑΝ της οξοποιείας Ζαφειρόπουλος
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 1 κλωνάρι σέλερυ
  • 2 κρεμμύδια σε φετάκια
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

πουρές πατάτες η ψωμάκια brioche

Εκτέλεση:

  • Πασπαλίζουμε το κρέας με αλατοπίπερο και το ροδίζουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα, σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο.
  • Γυρίζουμε το κρέας με δύο πιρούνια συνεχώς, για να πάρει χρώμα γύρω-γύρω.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε απαλά.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για πέντε- έξι λεπτά, για να φύγει το αλκοόλ.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το ξύδι, τέσσερα ποτήρια ζεστό νερό, τα μπαχαρικά και λίγο αλατοπίπερο ακόμα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα.
  • Βγάζουμε το φαγητό από τη σάλτσα, το ακουμπάμε σε ένα πιάτο, και το σκεπάζουμε με μεμβράνη για να κρυώσει.
  • Περνάμε τα λαχανικά και το ζουμί, από την κατσαρόλα,από το μπλέντερ.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε.
  • Βράζουμε την σάλτσα μέχρι να δέσει ελαφρώς.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.