Η συνταγή της ημέρας: Νουά κατσαρόλας με σάλτσα ψητού και πατατούλες σκορδάτες!

Μια φανταστική συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει!

Υλικά:

  • 1 νουά μόσχου περίπου 2 κιλά
  • 1/3 φλ …………. ΠΑΝ της οξοποιείας Ζαφειρόπουλος
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 1 κλωνάρι σέλερυ
  • 2 κρεμμύδια σε φετάκια
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

πουρές πατάτες η ψωμάκια brioche

Εκτέλεση:

  • Πασπαλίζουμε το κρέας με αλατοπίπερο και το ροδίζουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα, σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο.
  • Γυρίζουμε το κρέας με δύο πιρούνια συνεχώς, για να πάρει χρώμα γύρω-γύρω.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε απαλά.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για πέντε- έξι λεπτά, για να φύγει το αλκοόλ.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το ξύδι, τέσσερα ποτήρια ζεστό νερό, τα μπαχαρικά και λίγο αλατοπίπερο ακόμα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα.
  • Βγάζουμε το φαγητό από τη σάλτσα, το ακουμπάμε σε ένα πιάτο, και το σκεπάζουμε με μεμβράνη για να κρυώσει.
  • Περνάμε τα λαχανικά και το ζουμί, από την κατσαρόλα,από το μπλέντερ.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε.
  • Βράζουμε την σάλτσα μέχρι να δέσει ελαφρώς.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή