Μοσχαρίσιο συκώτι στον φούρνο, μία υπέροχη συνταγή με πολλές ιδιότητες και πολύ λίγες θερμίδες! Θα την φτιάξεις γρήγορα και εύκολα. Η συνταγή είναι του Πέτρου Συρίγου.
Υλικά
600 γραμμ. μοσχαρίσιο συκώτι
2 σκ. σκόρδο σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
2 λεμόνια τον χυμό τους
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Καπνιστή πάπρικα
Αλάτι & πιπέρι
Γάλα
Διαδικασία
Αγοράζουμε το συκώτι από τον χασάπη μας τη μέρα που θα το μαγειρέψουμε, το βάζουμε σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με γάλα, αυτό θα μας το κάνει πιο μαλακό, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Το βγάζουμε από το ψυγείο και σκουπίζουμε πολύ καλά το γάλα με απορροφητικό χαρτί.
Κόβουμε το συκώτι σε μεγάλους κύβους περίπου 5 πόντους. Απλώνουμε σταυρωτά 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο και από πάνω δυο κομμάτια λαδόκολλα σταυρωτά και αυτά. Βάζουμε το συκώτι στο κέντρο, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο, το θυμάρι, την πάπρικα, τη ρίγανη και το λεμόνι.
Αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε σε 2 πακετάκια να τα βγάλουμε ατομικά σε πουγκάκια. Μοσχαρίσιο συκώτι στη λαδόκολλαΤα κάνουμε πουγκιά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά να μαριναριστούν.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε νερό στο ταψί για να μην καεί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Μπορούμε να το συνοδέψουμε με πατάτες ή ρύζι και μουστάρδα ανακατεμένη με μέλι.