Η συνταγή της ημέρας: Εύκολες καριόκες

Μοιραστείτε το
Οι καριόκες είναι τέλειο γλυκό για κέρασμα σε γιορτές ή καλέσματα. Μπορείτε να φτιάξετε καριόκες με κέικ, παντεσπάνι ή και τσουρέκι.
Υλικά
- 350 γραμμ. κουβερτούρα
- 1 κέικ κακάο κομμένο σε φέτες
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
- 2 φλιτζ. καρυδόψιχα
- 250 γραμμ. βούτυρο
- 500 γραμμ. επιπλέον κουβερτούρα λιωμένη για την επικάλυψη
Διαδικασία
Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Στο μούλτι θρυμματίζετε το κέικ. Μεταφέρετε το κέικ σε μπολ και προσθέτετε τα μπισκότα πτι μπερ, το κακάο, το κονιάκ, το μέλι, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Σπάτε με τα χέρια την καρυδόψιχα και την προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε καλά.
Σε κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Περιχύνετε το μείγμα και ανακατεύετε καλά. Κατόπιν προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρετε το μείγμα σε λαδόκολλα και πλάθετε ένα ρολό, το οποίο τυλίγετε με τη λαδόκολλα. Βάζετε το ρολό στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να κρυώσει και να δέσουν τα υλικά.
Στη συνέχεια αφαιρείτε τη λαδόκολλα, κόβετε σε φέτες πάχους 1 εκ. με κοφτερό μαχαίρι και μία μία βουτάτε τις καριόκες στη λιωμένη κουβερτούρα. Γυρίζετε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών κι από την άλλη πλευρά. Αφήνετε τις καριόκες σε λαδόκολλα ή σε σχάρα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα. Οι καριόκες διατηρούνται στο ψυγείο.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε Επίσης
Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.