Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η ΕΛ.ΑΣ. αναλαμβάνει τη φύλαξη του Μετρό, μετά τις επιθέσεις βανδαλισμών

Μοιραστείτε το

Μετά τις τελευταίες επιθέσεις αντιεξουσιαστών στους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας, τη φύλαξή τους αναλαμβάνει συνολικά η Ελληνική Αστυνομία. Ειδικότερα, μετά τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε Κεραμεικό, Μοναστηράκι και Άγιο Ελευθέριο το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας (περίπου 80 τον αριθμό) αλλά και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), διατάχθηκαν να περιπολούν με πολιτικά και ενισχύουν ήδη τη φύλαξη των σταθμών του μετρό της Αθήνας.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Καθημερινή, οι επιτελείς της ΓΑΔΑ αποφάσισαν να διαθέσουν το σύνολο των δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη φύλαξη των σταθμών, αποσύροντάς τους από την αστυνόμευση της πρωτεύουσας. Το βράδυ της Τρίτης, συγκεκριμένα, όσοι αστυνομικοί εκτελούσαν υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας, το διάστημα από τις 7 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, πήραν εντολή για στατική φύλαξη των σταθμών, υπό τον φόβο να εκδηλωθεί νέα καταδρομική επίθεση από αντιεξουσιαστές.

Υπολογίζεται ότι περίπου 60 δικυκλιστές που εκτελούσαν νυκτερινή υπηρεσία στο κέντρο της πρωτεύουσας (τομέας Αθηνών) απασχολήθηκαν εξ ολοκλήρου με τη φύλαξη των σταθμών, ενώ αντίστοιχα καθήκοντα ανετέθησαν σε αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. που υπηρετούν στους υπόλοιπους τομείς της Αττικής, όπου επίσης υπάρχουν σταθμοί μετρό και ηλεκτρικού. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, από τους αστυνομικούς της υπηρεσίας ζητήθηκε να περιπολούν πεζή και εντός των σταθμών, κάτι που τελικά δεν συνέβη, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν δύσκολη η φύλαξη των μοτοσικλετών τους.

Το μπαράζ των επιθέσεων ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής από τον σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό. Αντιεξουσιαστές με καλυμμένα χαρακτηριστικά μπήκαν στο εσωτερικό του σταθμού και με βαριοπούλες κατέστρεψαν αυτόματους πωλητές εισιτηρίων και ακυρωτικά μηχανήματα, ενώ έγραψαν συνθήματα στους τοίχους. Μόλις ένα εικοσιτετράωρο αργότερα, στις 11 το βράδυ του Σαββάτου περίπου 20 κουκουλοφόροι προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στον σταθμό του μετρό και του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι. Έσπασαν μηχανήματα αυτόματης πώλησης εισιτηρίων, ακυρωτικά μηχανήματα, ΑΤΜ αλλά και το γραφείο του σταθμάρχη, πριν φύγουν ανενόχλητοι προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο κύκλος των επιθέσεων έκλεισε το βράδυ της Δευτέρας, όταν άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Άγιο Ελευθέριο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.