Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γιατί ονομάζεται “μητέρα του σατανά” η βόμβα των Βρυξελλών

Μοιραστείτε το

Σε πρώιμο στάδιο βρίσκεται η έρευνα για το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, τον τρόπο δράσης και κυρίως τον εκρηκτικό μηχανισμό που χρησιμοποίησαν οι τζιχαντιστές για να σκορπίσουν το θάνατο και τον όλεθρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος τύπος βόμβας καλείται ως «μητέρα του σατανά». Υπενθυμίζεται πως το ίδιο εκρηκτικό είχε χρησιμοποιηθεί και στις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν γίνει στις 7 Ιουλίου του 2005 στο Λονδίνο, αλλά και στο πρόσφατο αιματοκύλισμα του Παρισιού τον περασμένο Νοέμβριο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Telegraph, το υπεροξείδιο ακετόνης μπορεί να κατασκευαστεί από υλικά που υπάρχουν σε πολλά σπίτια, όπως το ασετόν και το οξυζενέ για τα μαλλιά, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά τρομοκρατικά «χτυπήματα» και επιθέσεις αυτοκτονίας.

Οι τρομοκράτες του δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση επειδή, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα σε σχετικό ρεπορτάζ, δεν περιέχει άζωτο και για αυτό μπορεί να περάσει από τις συσκευές των ελέγχων ασφαλείας, οι οποίες βασίζονται στην παρουσία αζωτούχων για να ανιχνεύσουν εκρηκτικά.

Ενας από τους άνδρες που φέρεται να κατασκεύασε τα γιλέκα- ο Ναγίμ Λακραουί τον οποίο κατονόμασε την προηγούμενη εβδομάδα η βελγική αστυνομία- παραμένει ελεύθερος και θεωρείται ως πιθανός ύποπτος για τις σημερινές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Συνήθως, το υπεροξείδιο ακετόνης συσκευάζεται σε ένα κοίλο δοχείο, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να καλυφθεί με καρφιά ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα, που δρουν ως «οβίδες» όταν η βόμβα εκρήγνυται.

Το εν λόγω εκρηκτικό αποκαλείται «μητέρα του σατανά», γιατί είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στις δονήσεις, τη θερμότητα και την τριβή, και επειδή συχνά σκοτώνει εκείνον που φτιάχνει τη βόμβα κατά τη διαδικασία της κατασκευής της.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.