Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εκκλησία… “big brother” από παπά στην Πάργα: Έβαλε κάμερες για να βλέπει τι ρίχνουν στο παγκάρι

Μοιραστείτε το

Μια απίστευτη ιστορία αποκαλύφθηκε σε εκκλησία του χωριού Σταυροχώρι στο Δήμο Πάργας, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν ότι ο παπάς της ενορίας τους, έχει τοποθετήσει παράνομα δυο κάμερες στην είσοδο της εκκλησία, όπου βρίσκεται το παγκάρι αριστερά και δεξιά, για να παρακολουθεί όσους πιστούς ρίχνουν το όβολο τους.

Για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουν οι κάτοικοι, έκαναν καταγγελία στο Fanaripress.gr. Με βάση τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, οι κάμερες είναι κρυμμένες σε ηλεκτρικό υλικό (κουτιά) για να μην φαίνονται από τους πιστούς που επισκέπτονται τον Ιερό Ναό.

Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο με βάση το άρθρο 6 του ν. 2472/1997 για την εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης απαιτείται η υποβολή γνωστοποίησης στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η ίδια υποχρέωση γνωστοποίησης υπάρχει και για κάθε μεταβολή στο σύστημά βιντεοεπιτήρησης (π.χ. προσθήκη, αφαίρεση ή επανατοποθέτηση καμερών).

Στη σχετική καταγγελία αναφέρεται ότι υπεύθυνος και διαχειριστής της εκκλησίας, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους του χωριού, είναι ο παπάς. Και οι κάτοικοι θέτουν τα εξής ερωτήματα:

  • Υπάρχει άδεια για την τοποθέτηση των Καμερών;
     
  • Εάν υπάρχει γιατί είναι κρυμμένες επιμελώς στα κουτιά και γιατί δεν υπάρχει προειδοποιητική πινακίδα, ότι οι πιστοί που εισέρχονται στο χώρο καταγράφονται;
     
  • Τι προτίθεται να κάνει η Ιερά Μητρόπολις Παραμυθίας για τις ενέργειες του ιερωμένου;

Για τις καταγγελίες έχει ενημερωθεί το αστυνομικό τμήμα του Καναλακίου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας και Ιερά Μητρόπολις Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.