Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ECDC: Στο «πορτοκαλί» η Ελλάδα – Ποιες περιοχές υποχώρησαν στο «κίτρινο»

Μοιραστείτε το

Περαιτέρω βελτίωση παρουσίασε η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), που παρουσιάστηκαν σήμερα 23 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται στον συνδυαστικό δείκτη κρουσμάτων κορονοϊού, τεστ και δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας βρίσκεται στο «πορτοκαλί», ενώ η Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, η Ευρυτανία και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου βρίσκονται πλέον στο «κίτρινο».

Στον χάρτη με τον δείκτη αριθμού κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμό η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο «πορτοκαλί», με τη Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την Ευρυτανία και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου να βρίσκονται στο «κίτρινο».

Στον χάρτη με τον δείκτη θετικότητας η Ελλάδα βρίσκεται στο «κίτρινο», με ποσοστό 1%-3,9% θετικών κρουσμάτων κορονοϊού, με την Αττική και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου να βρίσκονται στο «πράσινο» με ποσοστό κάτω του 1% θετικών κρουσμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.