Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

“Δεν κολλάμε κορωνοϊό από τα κατοικίδια” ξεκαθαρίζει κτηνίατρος

Μοιραστείτε το

Η κτηνίατρος Γρηγορία Περράκη, καλεσμένη στο KONTRA24 και την Αναστασία Γιάμαλη, έδωσε απαντήσεις για τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων ζώων, που λόγω των ημερών και της έξαρσης του κορωνοϊού, έχουν εκδηλώσει φόβους για πιθανή του μετάδοση. Καταρρίπτει λοιπόν, τον “μύθο” ότι κολλάμε είτε εμείς τα κατοικίδια ζώα μας είτε αυτά εμάς”.

Όπως τόνισε η κ. Γιάμαλη, εξαιτίας παραπλανητικών δημοσιευμάτων, έχει ενταθεί ο φόβος των ανθρώπων για τα δεσποζόμενα ζώα τους και υπάρχουν αρκετοί που τα εγκαταλείπουν στο δρόμο, φοβούμενοι πως ίσως κολλήσουν από αυτά τον ιό. 

Η κ. Περράκη, επιβεβαίωσε πως οι εγκαταλείψεις είναι αυξημένες και πολλά κατοικίδια βρίσκονται στο δρόμο τις τελευταίες ημέρες. Επισήμανε, επίσης, πως και η ίδια δέχεται πολλά τηλεφωνήματα από ανήσυχους ιδιοκτήτες.

Η ειδικός ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει καμία τεκμηριωμένη επιστημονική έρευνα και δε χρειάζεται πανικός.

Πρέπει όμως, όλοι να ακολουθήσουν, κάποιους απλούς κανόνες υγιεινής. 

Όπως οι άνθρωποι γυρνώντας σπίτι βγάζουμε τα παπούτσια και πλένουμε τα χέρια μας, έτσι και τα ζωάκια μας. Γυρνώντας από τη βόλτα λοιπόν, σε μια λεκανίτσα βάζουμε χλιαρό νερό και πλένουμε τα ποδαράκια του ζώου μας και τη μουσουδίτσα του. Χρησιμοποιούμε τα δικά τους σαμπουάν ή κάποιο ήπιο δικό μας. Δε χρησιμοποιούμε αντισηπτικά ή μωρομάντηλα, καθότι δε βοηθούν.

Τέλος, τονίζει πως όσοι εγκαταλείπουν το κατοικίδιό τους, ειδικά αυτές τις μέρες που ζούμε, είναι και απαγορευτικό και εγκληματικό. Θεωρεί πως είναι μια δικαιολογία των εκάστοτε ιδιοκτητών, να τα εγκαταλείψουν.

Η κ. Γιάμαλη κάνει έκκληση : “Μην εγκαταλείπετε τους μικρούς σας φίλους, δεν κινδυνεύετε από αυτούς, αντιθέτως σας αγαπάνε ανυστερόβουλα”.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.