Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δακρυγόνο και πάλι στη Βουλή του Κοσόβου

Μοιραστείτε το

Παρά τους εντατικούς ελέγχους στην είσοδο του κοινοβουλίου του Κοσόβου, βουλευτές της εθνικιστικής αντιπολίτευσης έκαναν εκ νέου χρήση δακρυγόνων μέσα στην αίθουσα για να διακόψουν τις εργασίες ώστε να μην εγκριθούν συμφωνίες με τη Σερβία και με το Μαυροβούνιο.

Οι εργασίες διεκόπησαν δύο φορές στη σειρά την Παρασκευή.

Έξω από το κοινοβούλιο λίγοι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα.

Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται από τον Σεπτέμβριο, λόγω της απόρριψης από τους Αλβανούς Κοσοβάρους εθνικιστές συμφωνίας με τη Σερβία, η οποία εκχωρεί διευρυμένες εξουσίες στους Σέρβους του Κοσόβου στις περιοχές που κατοικούν, καθώς και συμφωνίας μεταξύ Κοσόβου και Μαυροβουνίου για τον προσδιορισμό των συνόρων μεταξύ των δύο πρώην γιουγκοσλαβικών δημοκρατιών.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο του Κοσόβου, ντε φάκτο αποσχισθείσας αυτόνομης επαρχίας της Σερβίας, αποφάσισε τον Δεκέμβριο ότι μέρος της συμφωνίας με το Βελιγράδι είναι αντισυνταγματικό.

Η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από τη Σερβία το 2008 έχει αναγνωριστεί από 111 χώρες, μεταξύ αυτών τις ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

The #Kosovo assembly session is set to continue at 3pm after being interrupted by tear gas three times today. pic.twitter.com/gkCftAjOZJ

— Prishtina Insight (@PrishtInsight) February 19, 2016

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.