Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αλεξιάδης: Ανακρίβειες οι προτάσεις της Ν.Δ για τη φορολογία

Μοιραστείτε το

“ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΜΝΗΜΗ”                                                                           

Στον απόηχο των εξαγγελιών του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης θέτει ερωτήματα για τις προτάσεις της Ν.Δ. σε θέματα φορολογίας. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξιάδης κάνει λόγο για πυροτεχνήματα και ανακρίβειες, στις οποίες θα υπάρξει κοστολογημένη απάντηση. Σε μια πρώτη αντίδραση όμως διερωτάται «γιατί δεν υπάρχει αναφορά σε έσοδα από φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο». «Δεν προγραμματίζουν τέτοια έσοδα ή θα μας γυρίσουν πίσω στις εποχές με τα κουκουλώματα της λίστας Lagarde και των ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για “ορισμένους”;», συμπληρώνει. 

Ακόμη παρατηρεί ότι «η μοναδική πρόταση για θέματα φοροδιαφυγής είναι το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το οποίο όλοι γνωρίζουν ότι είναι έτοιμο και στο τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης». Ακολούθως, θέτει το ερώτημα: «Γιατί η Ν.Δ. δεν αναφέρει τίποτα για την ανάγκη θέσπισης ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού, ρυθμίσεων για την αποκάλυψη κεφαλαίων, ρυθμίσεων για χρέη προς το Δημόσιο κλπ, που ζητούν (δικαίως) επίμονα κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς;» 

«Η πρότασή της για ύπαρξη δύο συντελεστών ΦΠΑ 11% και 22%, σημαίνει κατάργηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 6%; Ας εξηγήσουν τις επιπτώσεις σε φάρμακα, βιβλία, εφημερίδες κλπ», συνεχίζει ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ. 

Τέλος, αναφέρει ότι μόνο για τον ΕΝΦΙΑ, οι εξαγγελίες της Ν.Δ. απαιτούν ισοδύναμα 960 εκατομμυρίων (3,2 δισ. Χ 30%). «Αν προστεθούν και τα υπόλοιπα, οι εξαγγελίες τους απαιτούν τεράστια ποσά, τα οποία δεν καλύπτονται από το άθροισμα των 1.475 εκατομμυρίων ευρώ από δήθεν εξοικονόμηση δαπανών.

«Ευτυχώς οι πολίτες διαθέτουν μνήμη. Διαθέτουν πλέον και τη δυνατότητα σύγκρισης των όσων προσπαθεί και αγωνίζεται η κυβέρνηση και της επιστροφής στο “σκοτεινό χθες” που εξαγγέλλει η ΝΔ», καταλήγει ο κ. Αλεξιάδης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.