Υποψήφιος για τέταρτη προεδρική θητεία ο Βλάντιμιρ Πούτιν

Ο Πρόεδρος της Ρωσιάς θα διεκδικήσει άλλη μία, την τέταρτη, προεδρική θητεία, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο.

«Θα θέσω και πάλι υποψηφιότητα για την προεδρεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας» ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε εργοστάσιο αυτοκινήτων στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ στον Βόλγα.

Ο κ. Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία από το 1999, όταν είχε διοριστεί πρωθυπουργός από τον τότε πρόεδρο της Ρωσίας Μπόρις Γέλτσιν.

Από την αυγή του 2000 ανέλαβε πρόεδρος, κερδίζοντας δύο συναπτές τετραετείς θητείες, ενώ από το 2008 έως το 2012 ήταν και πάλι πρωθυπουργός, με πρόεδρο της χώρας τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Από το 2012 και με εξαετή πλέον την προεδρική θητεία, επέστρεψε στη θέση του αρχηγού του κράτους όπου, εάν επανεκλεγεί το 2018, θα παραμείνει έως το 2024.

Προηγούμενο άρθρο

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή