Η θερινή ώρα, η οποία αλλάζει από αύριο, από την στιγμή που τέθηκε σε εφαρμογή, επικρίθηκε από αρκετούς ως μέτρο.
Αύριο, Κυριακή, θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω.
Αυτή, είναι μία κίνηση που ενοχλεί και δυσανασχετεί πολλούς ανθρώπους. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη έρευνα του ταμείου ασφάλισης υγείας του DAK, τα τρία τέταρτα των Γερμανών ζητούν να καταργηθεί η αλλαγή της ώρας.
Έτσι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τώρα τα αιτήματα για την κατάργηση της θερινής ώρας.
Είναι ένα τελετουργικό που έρχεται από το παρελθόν: την άνοιξη, τα ρολόγια πηγαίνουν μπροστά μια ώρα, το φθινόπωρο γυρίζουν πίσω . Ωστόσο, η αλλαγή του χρόνου μπορεί να μη διατηρηθεί για πάντα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τις αιτήσεις για την κατάργηση της θερινής ώρας .
Το θέμα προς το παρόν εξετάζεται, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της ΕΕ. Μόλις υπάρξει αποτέλεσμα, οι πολίτες θα ενημερωθούν.
Η αλλαγή της ώρας συνέβη για πρώτη φορά στη Γερμανία κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεταξύ των δύο παγκόσμιων πολέμων και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η αλλαγή καταργήθηκε. Και εφαρμόσθηκε ξανά το 1980 με στόχο την καλύτερη χρήση του φωτός της ημέρας. Όμως, η αποτελεσματικότητάς αμφισβητείται.
Όμως, όπως είναι γνωστό, δεν συμμετέχουν όλες οι χώρες στην αλλαγή της ώρας. Όπως για παράδειγμα η Ρωσία, αφού έχει 11 διαφορετικές ζώνες ώρας. Από την άλλη πλευρά , η Τουρκία αποφάσισε πέρυσι να διατηρήσει και τον χειμώνα τη θερινή ώρα!