Βιολογικά από το Περού

 

Το αφιέρωμα της PERUANO μιλάει για τους 1.400 νέους παραγωγούς βιολογικών εκτάσεων μάνγκο που εγκαταστάθηκαν στην Ταμπογκράντε, αξιοποιώντας μια συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της κυβέρνησης του Περού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τους βοηθάει να εξάγουν τα προϊόντα τους και να βελτιώσουν έτσι την ποιότητα ζωής τους… «γνωρίζουμε ότι το μάνγκο είναι ένα υγιές, ιδιαίτερα βραβευμένο φρούτο στο εξωτερικό και επιπλέον, η καλλιέργειά του συμβάλλει στη φροντίδα του περιβάλλοντος, ένα βασικό ζήτημα για μας»!
Το μάνγκο δεν είναι το μόνο προϊόν που φιλοδοξεί να ακολουθήσει τις μπανάνες βιολογικής καλλιέργειας στη διεθνή αγορά, ξεκαθαρίζει η PERUANO που μιλάει και για την πανέλα, μια μαύρη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, ακόμη ένα βενεζουελάνικο προϊόν που χτίζει καλό όνομα στην απαιτητική διεθνή αγορά.
Στην περιοχή Αγιακάμπα της βόρειας επαρχίας Μοντέρο μας ταξιδεύει η PERUANO, καθώς εκεί πάνω από το 90% του πληθυσμού ασχολείται με τη γεωργία και με κύριο προϊόν τα ζαχαροκάλαμο και την παρασκευή της πανέλας… «που επιταχύνει την ανάπτυξη της περιοχής μας, παράγουμε έναν τόνο που εξάγουμε στην Ιταλία, την Γαλλία, την Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχουμε έντεκα ενώσεις που εκπροσωπούν 800 παραγωγούς, καλλιεργώντας περίπου 1.000 εκτάρια », όπως λέει ο Όσκαρ Τόκτο, δήμαρχος του Μοντέρο και παραγωγός ζαχαροκάλαμου!

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή