Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τις αιματηρές συμπλοκές έξω από το ουκρανικό κοινοβούλιο

Την απερίφραστη καταδίκη του για τις χθεσινές αιματηρές συμπλοκές έξω από το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, στο Κίεβο, που κατέληξαν στην απώλεια δύο ανθρώπινων ζωών και σε σοβαρούς τραυματισμούς, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ακόμα, σε ανακοίνωσή του, εκφράζει την ανησυχία του για τη «λυπηρή αυτή εξέλιξη», αλλά και τη στήριξή του στην ουκρανική κυβέρνηση στην πορεία υιοθέτησης μέτρων που διευκολύνουν την υλοποίηση των Συμφωνιών του Μινσκ.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών καλεί όλες τις πλευρές να επιδείξουν την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, δύο αστυνομικοί υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ άλλοι εννέα εξακολουθούν να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Συνολικά, τραυματίστηκαν 141 άνθρωποι, εκ των οποίων 131 αστυνομικοί.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή