Το ΤΑΙΠΕΔ διαψεύδει τις απαλλοτριώσεις για το αεροδρόμιο Κεφαλονιάς!

Στο φάκελο της μελέτης ανανέωσης ΑΕΠΟ του Αερολιμένα Κεφαλονιάς δεν περιλαμβάνεται κανένα έργο που να χρειάζεται επέκταση ή απαλλοτριώσεις σε χώρους εκτός των σημερινών ορίων του Αεροδρομίου, ξεκαθαρίζει το ΤΑΙΠΕΔ,  διαψεύδοντας με κατηγορηματικό τρόπο τους ισχυρισμούς του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θ. Γαλιατσάτου περί απαλλοτριώσεων σε γειτονιές εκτάσεις, για την επέκταση του αεροδρομίου Κεφαλονιάς.

Ήδη ο Δήμος της Κεφαλονιάς έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά, με επιστολή από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,  Από τον Δεκέμβριο του 2016 λήγει η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) για τον κρατικό αερολιμένα Κεφαλονιάς και στο πλαίσιο αυτό έχει καταρτιστεί νέα μελέτη για λογαριασμό της ΥΠΑ, η οποία ως όφειλε, έχει τεθεί προς δημόσια διαβούλευση.

Από το Ταμείο, τονίζουν ότι, στην τεχνική έκθεση του Φακέλου Ανανέωσης ΑΕΠΟ με ημερομηνία Σεπτεμβρίου 2016 τονίζεται ότι «η περιγραφή του έργου του αεροδρομίου Κεφαλονιάς, του οποίου ζητείται η ανανέωση περιβαλλοντικών όρων δεν περιλαμβάνει κανένα έργο που να χρειάζεται επέκταση ή απαλλοτριώσεις σε χώρους εκτός των σημερινών ορίων του αεροδρομίου, όπως αποτυπώνονται στους χάρτες και σχέδια του παραρτήματος του φακέλου ανανέωσης της ΑΕΠΟ του αεροδρομίου».

Τέλος, οι όποιες περί του αντιθέτου αναφορές σε απαλλοτριώσεις, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες που θα πρέπει να αναζητηθούν από τους πολίτες της Κεφαλονιάς, οι οποίοι είναι λογικό να έχουν αναστατωθεί από τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή