Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2025

Την Τρίτη επιστρέφουν οι Θεσμοί στην Αθήνα

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των Θεσμών, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup των Βρυξελλών, σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο.

Στόχος κυβέρνησης και δανειστών είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι πρόκειται για τη συμπλήρωση ενός δύσκολου παζλ που προϋποθέτει δύσκολες αποφάσεις, αμοιβαίες υποχωρήσεις και εντέλει την σύναψη μίας συμφωνίας που θα ανοίγει για τη χώρα τον δρόμο της εξόδου στις αγορές.

Σχετικά με το πακέτο των μεταρρυθμίσεων ανοικτό παραμένει το ύψος της δημοσιονομικής απόδοσής τους όπως και τα συγκεκριμένα μέτρα που θα περιλαμβάνονται σ ‘ αυτό.

Στο τραπέζι των δύο πλευρών αναμένεται να βρεθούν μέτρα δημοσιονομικής απόδοσης από 1,5% του ΑΕΠ έως 2% του ΑΕΠ. Η ελληνική κυβέρνηση επικαλείται την υπεραπόδοση των εσόδων και την υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 και διεκδικεί ο στόχος αυτός να καθοριστεί στο χαμηλότερο δυνατόν επίπεδο, ακόμη και κάτω από το 1,5% του ΑΕΠ, ενώ το Διεθνές Νομισματικού Ταμείου ανεβάζει το λογαριασμό.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή