Τουλάχιστον περίεργη που μπορεί να πλήξει το κύρος της Δικαιοσύνης χαρακτήριζαν κορυφαίοι δικαστικοί κύκλοι τη μεθόδευση για επαναφορά της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα στον Πειραιά από την Καλαμάτα όπου είχε μετατεθεί μετά την προαγωγή της, αλλά ουδέποτε πήγε στη νέα της θέση.
Στην κατεύθυνση αυτή συνεδριάζει την Δευτέρα το Δικαστικό Συμβούλιο για να αποφασίσει την επαναφορά της στην Εισαγγελία του Πειραιά.
Το ερώτημα που τίθεται είναι πως είναι δυνατόν το Δικαστικό Συμβούλιο να μπορεί να αποφασίσει την επαναφορά της στον Πειραιά, αφού η μετάθεσή της στην Καλαμάτα έμεινε στα χαρτιά και ουδέποτε παρουσιάστηκε να υπηρετήσει κάτι που δείχνει πως κάποιοι επιδιώκουν να κρατήσουν την Τζίβα στον Πειραιά.
Όπως έχει δημοσιευθεί, η εισαγγελέας επισκέφθηκε νύχτα τις φυλακές όπου συνάντησε το κατάδικο Γιαννουσάκη χωρίς να του πάρει κατάθεση ή μαρτυρία και χωρίς να συντάξει έκθεση για την εκεί επίσκεψή της και για τις ενέργειές της αυτές παρέχει εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέως Εφετών, όπου βεβαιώνει ότι διενεργεί έρευνα για λαθρεμπορία.
Στη συνέχεια δίνει πέντε παραγγελίες για λαθρεμπορία, ενώ ταυτόχρονα το καλοκαίρι του 2017, άλλη εισαγγελική λειτουργός, έχει εκδώσει διάταξη, σύμφωνα με την οποία, η κατηγορία για την λαθρεμπορία, είναι νόμο αβάσιμη και θέτει την υπόθεση στο αρχείο.
Εν συνεχεία αποστέλλει κλήσεις χωρίς να αναφέρει το αδίκημα, όπως ορίζει ο νόμος ενώ την ημέρα που δημοσιεύεται το απαλλακτικό βούλευμα για την υπόθεση του ποδοσφαίρου, που δεν γίνεται γνωστό, η εισαγγελέας ασκεί δίωξη για ναρκωτικά.
Δέκα ημέρες μετά την άσκηση της συγκεκριμένης δίωξης, εκδίδει διάταξη απαγόρευσης εξόδου στους από τη χώρα στους κατηγορούμενους, η οποία όμως απορρίφθηκε ομοφώνως από το Δικαστικό Συμβούλιο.
Η εισαγγελέας διενεργούσε Προκαταρκτική Εξέταση, παρείχε εξηγήσεις στον εισαγγελέα Εφετών για τις ενέργειές της, ενώ εξετάστηκε και ως μάρτυρας ενώπιον του εισαγγελέα Ναυτοδικείου τη στιγμή που η ίδια αρνήθηκε να δώσει την κατάθεση του λιμενικού στον τελευταίο.
Μια κατάθεση την οποία είχε στα χέρια της και στην οποία ο λιμενικός επιβεβαίωνε, ότι η μέθοδος που χρησιμοποιούσε σε σχέση με τον κρατούμενο ήταν η προσφορά οικονομικού ανταλλάγματος από επιχειρηματία.